HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karne aldıktan sonra rahatsızlanan öğrencinin beyin ölümü gerçekleşti

Balıkesir'in Bandırma İlçesi’nde karnesini alırken rahatsızlanan Hasan Atlı Ortaokulu öğrencisi Açelya Ergin’in, öğretmenleri tarafından götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti

Açelya’nın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ederken ailesinin tek çocukları olan kızlarının ölümü halinde organlarının bağışlanması için izin verdiği öğrenildi.

Bandırma’da Hasan Atlı Ortaokulu 7’nci sınıfa giden Açelya Ergin önceki gün sömestre tatili nedeniyle okullarında düzenlenen törende karnesini alınca aniden rahatsızlandı. Bayılan Açelya Ergin öğretmenleri tarafından hemen Bandırma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan Bahadır Ergin’in kızı olan ve beyninde baloncuk oluşan Açelya Ergin’in bugün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

13 yaşındaki Açelya Ergin, son yolculuğa uğurlandı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenine Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Bandırma Müftüsü Süleyman Küçük, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Alp Bostancı, CHP İlçe Teşkilat Başkanı Atilla Atakay, Bandırma İlçe EmniyetMüdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma Hasan Atlı Ortaokulu öğretmenleri, Bandırma'daki öğretmenler, Erdek'teki öğretmenler, Bandırma Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Şeref Figen, Bandırma Beşiktaşlılar Voleybol Kulübü hocaları ve öğrencileri, akrabaları ve arkadaşları katıldı.

İlçe Müftüsü Süleyman Küçük cenaze namazını gözyaşları ile kıldırdı. Cenaze namazında Açelya Ergin'in arkadaşları da ağlayarak saf tuttular.

Küçük kızın cenazesi, öğlen vakti kılınan cenaze namazından sonra Bandırma Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Açelya Ergin'in bağışlanan 2 böbrek ve karaciğeri ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler