HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karnından öyle bir şey çıktı ki

20 yaşındaki Aslı Yünlü'nün gebelik öncesi rutin kontrol için başvurduğu hastanede yapılan tetkikler sonucu karın bölgesinde tümör tespit edildi.

Karnından öyle bir şey çıktı ki

Hastanın daha kapsamlı bir muayene için başvurduğu Medical Park Uşak Hastanesinde karnındaki şişkinlik ve ağrılarının nedeninin tümöral bir kitleye bağlı olduğu belirlendi. Genç bayan yapılan tetkiklerin ardından ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyattan sonra Genel Cerrah Op. Dr. Abdullah Akdağ ve Op. Dr. Emrah Karakaya, bu büyüklükteki bir tümörün tıp literatüründe çok nadir görüldüğünü bildirdi.

Op.Dr. Abdullah Akdağ, bu tür kistlerin hem doktoru hem de hastayı daha zorlu bir süreçle karşı karşıya bıraktığını belirterek şöyle konuştu:"Ancak başarılı bir operasyonla hastamız sağlığına kavuştu. Hastamızın muayenesini yaptıktan sonra karnını kapsayan çok büyük bir kitle olduğunu saptadık. Bir haftalık ilaç tedavisinin ardından kitlenin daha da büyüyerek, bağırsak, sağ böbrek ve üreter dahil olmak üzere birçok organa ve sinire baskı yaptığını tespit ettik. Yapılan muayene ve tetkikler sonucu genel cerrahi, kadın doğum hastalıkları, üroloji uzman hekimlerimizle beraber hastayı değerlendirdik ve tümöral kitlenin çıkarılması kararını aldık. Ameliyatımız 1.5 saat sürdü. Sonuçta 7 kiloya yakın 35'e 20 santim ebatlarında bir kitle çıkarttık. Hastanın sağlık durumuiyi olup bundan sonraki hayatında ailesiyle birlikte sağlıklı günler dileriz.''

GENÇ BAYANLARDA SIK GÖRÜLEN İYİ HUYLU TÜMÖR

Ameliyatı yapan doktorlardan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Emrah Karakaya da; şunları söyledi: "Seröz kistleri yumurtalıkta en sık görülen tümörlerdir. En sık üreme çağındaki kadınlarda görülür ve kendiliğinden kaybolmaz. Yumurtalık dokusunu dıştan saran yüzey tabakasından gelişen iyi huylu tümöral yapılardır. Tek veya birden fazla sayıda olabilir. Berrak bir sıvı içerirler. Büyüklükleri 5-15 santim arasında değişir. Hastamızda olduğu boyutlarda görülmesi nadirdir. Oluş nedeni tam olarak bilinmeyen seröz kistadenomlara özgü kesin net bir bulgu yoktur. Genelde belirti vermez. Jinekolojik muayene esnasında ultrasonda teşhis edilir.”

Patoloji sonuçları olumlu gelen Aslı Yünlü, karnından çıkan kist nedeniyle şaşkın olduklarını belirterek ameliyatı gerçekleştiren doktorlara ve ekiplerineteşekkür etti.

İHA

En Çok Aranan Haberler