HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kars'ı karıştıran göktaşının ne olduğu ortaya çıktı

Kars'ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Karabağ Köyü, Akyayla ve Günindi Yaylası civarlarına düştüğü iddia edilen göktaşının Rusya’nın balistik füzesi olduğu ortaya çıktı. Hazar yakınlarında bulunan Astarkhan’dan üssünden eğitim amaçlı savaş başlığı bulunan, füzenin ateşlendiği Sarı Şagan (Kazakistan) poligonundaki hedefi vurduğu belirtilmişti.

Kars'ın Kağızman İlçesi kırsal alana düşen ve göktaşı sanılan cismin Rusya’nın balistik füzesi olduğu ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı’nın da yaptığı açıklamada: RS-12M Topol tipi kıtalararası balistik füzenin denendiğini bildirmişti.

KÖYLÜLER HALA GÖKTAŞINI ARIYOR

Günlerdir konuşulan göktaşına ulaşmak için soğuk ve rüzgarlı havaya bile aldırmayan köylülerden bazıları merak, bazıları da para kazanma umuduyla arama yaptıklarını söyledi. Akyayla Köyü Muhtarı Hamza Altay, “Akşam namazı olmadan bir ses geldi. Traktörü kaynak yapıyordum. Uçak sandım. Millet 'Göktaşı' dedi. Polis beni aradı 'Göktaşı mı düştü?' diye sordu. Ben 'Öyle bir şey görmedim' dedim ama kafam karıştı. Sonra Digor tarafında görüldüğü söylendi. Düştüğünü kimse görmemiş." diye konuştu.

Olay ilk yaşandığında görgü tanıklarından Atilla Mert, göktaşını havada alev topu şeklinde gördüğünü ifade ederek, "Dışarıda telefonla konuşuyordum, bir baktım havadan alev topu gibi bir cisim geliyor. Sonra çocukları çağırıp gösterdim. Ardından göktaşı alev topu şeklinde düştü. Nereye düştüğünü göremedik." dedi. Diğer görgü tanığı Zülküf Kişim de göktaşının düştüğünü gördüğünü anlatarak, "Göktaşını ilk gören Atilla Mert beni çağırdı. Göktaşını daha iyi görmek için yüksek bir inşaata çıktım ve düşmeden önceki son anını gördüm. Dağa doğru gitti, daha sonra görmedik." demişti.

Siz hiç sihirli çanta gördünüz mü?


En Çok Aranan Haberler