HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal sahilinde cesedi bulunan gencin annesine tutuklama

Kartal sahilinde önceki gün cesedi bulunan sara hastası gencin annesi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, sahildeki balıkçı barınağının yanında iki gün önce öğle saatlerinde denizde bir erkek cesedi gören vatandaşlar polisi aradı. Deniz polisi tarafından sudan çıkartılan cesette kimlik belirlemeye yarayacak bir belgeye rastlanmadı. İfadelerine başvurulan balıkçılar da cesedin kime ait olduğunu bilmediklerini söyledi.

Bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, cesedi bulunan gençle barınağın yanına gelen bir kadının daha sonra buradan yalnız ayrıldığını tespit etti. Görgü tanıkları da olay mahallinde bir kadın gördükleri yönünde bilgi verdi.

Üzerindeki okul üniformasından gencin eğitim gördüğü okulu belirleyen polis, okulda yaptığı araştırmada cesedin sara hastası 16 yaşındaki İ.E'ye ait olduğunu ortaya çıkardı.

Gencin evine giden polis, 50 yaşındaki anne Z.E'nin kamera görüntülerindeki kadın olduğunu belirledi. Bunun üzerine gözaltına alınan ev hanımı anne, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan anne, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Nöbetçi savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Z.E'nin, "Denize yakın oturuyorduk. Oğlumun elini tutuyordum ama balıklara baktığımız sırada elimden kaydı ve kayalıklara düştü. Olaydan sonra bir çay bahçesine gittim. Geldiğimde oğlum denizden çıkmıştır diye düşündüm. Oğlumu göremeyince 'Kurtarın' diye bağırdım ama kimse yoktu" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Mahkeme, Z.E'nin olayda kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu belirterek, "Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmek" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Z.E, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler