HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal'da şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

Kartal Belediyesi, şehit yakınları ve gaziler için iftar verdi.

Çanakkale Savaşı'na dair özel parçaların da sergilendiği davette gaziler gözyaşlarını tutamazken, şehit yakınları da oğullarıyla her zaman gurur duyduklarını dile getirdi.

Kartal Belediyesi, şehit yakınları, gaziler, yaşlılar ve engelliler için Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı'nda iftar yemeği düzenledi. İftar öncesi çadırın hemen yanında yer alan ‘1915 Çanakkale Savaşı'na Dair Özel Müze' büyük ilgi gördü. Fransız askerlerine ait materyallerden o dönemin yerli ve yabancı kağıt paralarına, kılıç çeşitlerinden mermilere, dürbünlerden el fenerleri ve saatlerine kadar pek çok ürünler etkinliğe özel olarak sergilendi. Sergiyi gezen pek çok kişi tarihe tanıklık ederken, bazı gaziler de karşılaştıkları manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

"BU ELLERİMLE ARKADAŞLARIMIN PARÇALARINI TOPLADIM”

"Bugün çok özel bir gün” diyerek gözyaşlarına hakim olamayan Kıbrıs Gazisi İsmet Direk, "Bu vatan için, bu bayrak için, bu topraklar için bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu ellerimle arkadaşlarımın parçalarını topladım. Ama maalesef bugün içimizde vatan hainleri var. Bu vatanın parçalanması için çaba sarf edenler var” dedi.

Bazı şeyleri hazmedemediğini dile getiren şehit babası Hikmet Yavuz, "Şehit aileleriyle bir arada olmak bize güç kuvvet veriyor. Çünkü onlar da aynı acıyı yaşamışlar, bu vatan için onlar da kendi canlarından birini feda etmişler” diye konuştu. Eşi Emine Yavuz ise, oğluyla her zaman gurur duyduğunu, bu aile ortamında da oğlu sayesinde bulunduğunu dile getirerek, oğlunun nasıl şehit düştüğünü anlattı.

Daha sonra yüzlerce kişi okunan ezanlarla birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler