HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kasa hırsızlığı yapan çete çökertildi

Şanlıurfa'da, kiraladıkları araçla iş yerlerinden kasa çalan çete çökertildi.

Çaldıkları kasaları mağarada açan hırsızların, kiraladıkları aracın plakalarını ise ‘evleniyoruz', ‘mutluyuz' yazıları ile kapattığı tespit edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 2 Şubat günü Paşabağı Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinden çelik kasa hırsızlığı müracaatı üzerine harekete geçti. Çevredeki güvenlik kameraları ve MOBESE kameralarını izleyen ekipler, 3 kişinin 90x70 santimetre ebatlarındaki çelik kasayı iş yerinden sürükleyerek çıkardığını ve bir araca yüklediğini tespit etti. Aracın, bir araba kiralama firmasından kiralandığını tespit eden ekipler, otomobilin kaçtığı yönde ve araç sahibi üzerinde çalışma başlattı. Aracın kiralandığı firmaya ulaşan ekipler, otomobilin 21 yaşındaki Ahmet K. tarafından kiralandığını belirledi. Derinleştirilen çalışmaların ardından polis, 3 Şubat tarihinde yaptıkları operasyonla Ahmet K., İbrahim Halil D. (21) ve Mehmet Y.'yi (25) gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şahıslardan İbrahim Halil D.'nin polise verdiği ifadede, iş yerinden çelik kasayı kendilerinin çaldığını itiraf ettiği ve soygunun ardından yaptıklarını anlattığı öğrenildi. İbrahim Halil D.'nin, kasayı Topdağı Mahallesi'ndeki mağaraların birinde açtıklarını söylemesi üzerine mağarada çalışma başlatan ekipler, mağaranın birinde çalınan çelik kasayı buldu. Bu kasanın yanında başka bir çelik kasa olduğunu da tespit eden ekipler, ikinci kasanın ise Sancaktar Mahallesi'ndebulunan başka bir iş yerinden çalındığını belirledi. Polisler, ikinci kasanın ise İbrahim Halil D., Sedat D. (26) ve Mahmut K. tarafından çalındığını tespit ederek, olaya karışan Sedat A.'yı da 4 Şubat tarihinde gözaltına aldı.

Rent a car firmasından kiralanan aynı araçla iki hırsızlığın yapıldığı ve zanlıların hırsızlık esnasında ilginç bir yöntem kullandıkları ortaya çıktı. Zanlıların, kiralanan aracın tespit edilememesi için aracın ön ve arka plakalarının üzerini ‘evleniyoruz', ‘mutluyuz' yazıları ile kapattıkları öğrenildi. Çalınan kasaların oksijen kaynağı ile açıldığı, içerisinde 180 bin TL, 32 bin dolar para, çok sayıda çek, senet, firma araçlarının anahtarları, ruhsat gibi evrakların yer aldığı kaydedilirken, kasalarda bulunan çek, senet, ruhsat gibi evrakların mağarada yakıldığı belirlendi.

Çelik kasaları sahiplerine teslim eden polis, kasalardan alınan paranın izini sürüyor. Sorguları tamamlanan zanlılar ise hastanede alınan sağlık raporunun ardından adli makamlara sevk edildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler