HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayınpederi öldürdü, kadınlar sahip çıktı

Yaklaşık 20 gün önce namus cinayeti adı altında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, kayınpederi tarafından vurularak öldürülen bir kadın, Diyarbakır kadın örgütleri tarafından toprağa verildi.

Kayınpederi öldürdü, kadınlar sahip çıktı

DİYARBAKIR (İHA) - Mezarlıkta konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Adına ne derseniz deyin, kadına yönelik şiddet psikopatlıktır. Alçaklıktır. Ben böyle bir erkekliği ayaklarımın altında çiğniyorum" dedi.

17 yaşında halasının oğlu ile evlendirilen ve Adana’da yaşayan Meltem Özdaş, kocası ile şiddetli geçimsizlik yaşayınca boşanmak istedi. Ailesi ve kocasının boşanmak isteğine olumsuz yanıt vermesi üzerine ayrı yaşamaya başlayan Özdaş, bu süre zarfında başka bir adama aşık oldu. 1.5 yaşındaki oğlunu almak için beraber olduğu adamla birlikte Diyarbakır’ın Bismil ilçesine gelen Özdaş, kayınpederinin evine gitti. Özdaş ve sevgilisi, kayınpederi Rıfat Özdaş tarafından otomatik silahla taranarak öldürüldü. Sevgilisinin ailesi çocuklarını alarak toprağa verirken, Meltem Özdaş’ın ailesi cenazeyi kabul etmedi. Özdaş'ın cenazesi 20 gün boyunca toprağa verilmezken, bunun üzerine Diyarbakır kadın örgütleri cenazeye sahip çıkarak Diyarbakır Yeniköy Asri Mezarlığı’nda toprağa verdi. Özdaş’ın cenaze namazını Osman Baydemir ve korumaları kıldı.

"BÖYLE ERKEKLİĞİ AYAKLARIMIN ALTINDA ÇİĞNİYORUM"

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kadına yönelik şiddetin zulüm ve alçaklık olduğunu belirterek, kadına şiddetin erkeklik olması durumunda kendisinin böyle bir erkekliği reddettiğini söyledi. Baydemir, "En yakınlarının cinayetine maruz kalan Meltem Özdaş, kimsesizler mezarlığına defnedilmek üzere bize teslim edildi. Çok açık ve net söylüyorum, Meltem kardeşimiz yalnız değildir, kimsesiz değildir. Bir kez daha yüksek bir sesle ifade etmek isterim ki, kadına yönelik şiddet zulümdür. Kadına yönelik şiddet alçaklıktır. Yılda 2 bini aşkın kadın erkeğin şiddetine maruz kalmaktadır. Her şeyden önce bu kadına yönelik bir kırımdır. Adına ne derseniz deyin, kadına yönelik, kadın kimliğinden kaynaklı cinayet psikopatlıktır, alçaktır. Böyle erkeklik yerin dibine batsın. En yakınında bulunan bir insanı, bir kadını öldürmek erkeklik ise böyle erkekliğe lanet gelsin. Ben böyle bir erkekliği reddediyorum ve ayaklarımın altında çiğniyorum. Evlenmek bir kadın ve erkek için ne kadar haksa ne kadar doğalsa, boşanmak da o kadar hak ve doğaldır. Kadın bedeni hiçbir kimseye ait değildir. Rabbin yarattığıdır ve ancak Rab onların canını alabilir. Bütün seydalara bütün topluma çağrımdır. Kadına yönelik şiddet uygulayan kim olursa olsun bu toplumdan dışlanmalıdır. Selamı alınmamalıdır ve selam verilmemelidir" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler