HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayınvalide katili gelin cinayetin nedenini açıkladı

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde boşanma davası süren eşi eski uzman çavuş Mehmet K’nin annesi Besra’yı öldürüp babası Ekrem K’yi de yaraladığı iddiasıyla yakalanan Melek K tutuklandı.

Kayınvalide katili gelin cinayetin nedenini açıkladı

İfadesinde silahlı saldırıyı baskı altında gerçekleştirdiğini söyleyen 30 yaşındaki kadın, babası Cuco Ç’nin bunu yapmazsa kendisini 3 çocuğunu öldürmekle tehdit ettiğini iddia etti.

Ergani’de eski uzman çavuş Mehmet K ile eşi Melek amca çocuklarıydı. Kardeş olan kayınperlerden damadın babası Ekrem Ç, soyadını değiştirmişti. Melek ve Mehmet K çiftinin 3 çocuğu oldu. Eski uzman çavuş Mehmet K, aralarındaki geçimsizlik nedeniyle evi terk eden eşi Melek Kı’dan intikam almak için 27 Kasım 2012 günü el bombaları ve tabanca ile bastığı evde kayınvalidesi Edibe Ç’yi öldürüp, kayınpederi Çuco Ç’yi yaraladı. Tutuklanan Mehmet K, cinayetten ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

İNTİKAM SALDIRISI

Eşi tarafından annesi öldürülen, babası da yaralanan Melek K, boşanma davası süren eşi Mehmet K’dan intikam almak için aynı zamanda amcası olan kayınpederinin evine silahlı saldırı düzenledi. İddiaya göre babası Cuco Ç’nin de katıldığı saldırıda, Besra K yaşamını yitirirken, Ekrem K yaralandı. Saldırıda kullandığı silahla birlikte yakalanan Melek K tutuklanırken, bugün de azmettirdiği ve saldırıya katıldığı iddiasıyla babası Cuco Ç gözaltına alındı.

"BABAM 3 ÇOCUĞUMU ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ"

İfadesinde, cinayeti babasının baskı ve tehdidi altında işlediğini ileri süren Melek K şunları söyledi: "Boşanma davamız süren Mehmet K, 2012 yılının Kasım ayında annemi öldürmüş, babamı ise yaralamıştı. Bu olaydan sonra babam sürekli beni intikam alma noktasında uyarıyordu ve bana kayınpederim ve kayınvalidemi öldürmem gerektiğini, aksi halde 3 çocuğumu kendisinin öldüreceğini söylüyor ve sürekli bana bu konuda baskı yapıyordu. Yine dün akşam babam nereden bulduğunu bilmediğim bir tabanca ile Yeniköy Köyü’nde bana atış talimi yaptırdı, silahı nasıl kullanacağımı gösterdi."

Melek K, babasının azmettirmesiyle kayınbiraderi Cengiz Kı’yı arayarak görüşmek istediğini söylediğini belirterek, ifadesini şöyle sürdürdü: "Yine dün akşam babam, bana görüş günü olduğu için kayınpederim Ekrem ile kayınvalidem Besra’nın cezaevine Mehmet’i ziyaret edebileceklerini, onları evden dışarı çıktığı sırada silahla öldürebileceğimi söyledi. Baskı yaptı, sürekli tehdit etti. Kayınpederim, kayınvalidem ve kayınbiraderim Cengiz beni telefonla sık sık arayarak eşim Mehmet’e yönelik şikayetimden vazgeçmemi istiyorlardı. Onlar da bu konuda bana baskı yapıyorlardı. Bu sabah telefonla kayınım Cengiz’i aradım. Onlara, ifade değiştirebileceğimi söyledim ve telefonu kapattım. Daha sonra Cengiz beni telefonla aradı ve bana kayınpeder ile kayınvalidemin görüşe gideceğini ve onlarla gidebileceğimi söyledi."

"7 KURŞUN SIKTIM, PİŞMANIM"

Babası Cuco Ç’nin kendisini araçla Besra ve Ekrem K çiftinin evinin önüne getirdiğini belirten M, saldırı anını da şöyle anlattı: "Araçta küçük kardeşim Abdullah da bulunuyordu. Ancak Abdullah’ın bu yaşananlardan haberi yoktu. Evin önüne geldiğimizde, kayınvalidem ve kayınpederim apartmandan dışarı çıktılar. Onlarla biraz konuştuk ve daha sonra kendilerini itekledim ve babamın bana söylediği, ’Yapacaksın yoksa senin çocuklarını öldüreceğim’ tehditleri aklıma geldi. Bu anda kendimi kaybettim. Çantadan çıkardığım silahla ateş ettim, zaten mermiyi babam silahın ağzına vermişti. Babam bana ateş etmeden önce içerisinde 7 kurşun olduğunu söylemişti. Tüm şarjörü boşalttım. Direkt hem kayınvalidem, hem de kayınpederime ateş ettim. Pişmanım, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ederim."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler