HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp çocuk ölü bulundu

Kırklareli'de okula gitmek üzere evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki çocuğun boğularak öldürüldüğü belirlendi. Suçunu itiraf eden zanlı gözaltında.

Kırklareli'de üç gün önce ortadan kaybolan 4'üncü sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş'ın bulunması için çalışmalarını sürdüren Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir marketin güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkarak ekmek fırınında çalışan 45 yaşındaki Y.T.'yi gözaltına aldı. Y.T. emniyetteki sorgusunda Halil İbrahim Aktaş'ı kendisinin kaçırdığını ve Kırklareli Belediye Mezarlığı yakınlarındaki İnciraltı Mevkii'nde tecevüz etmek isterken direnmesi üzerine ellerini ayakkabı bağı ile bağladığını söyledi. Zanlının çocuğa tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Bu itiraf üzerine İnciraltı Mevkii'ne giden polis ekipleri çalılıklar içerisinde Halil İbrahim Aktaş'ın cesedini buldu. Aktaş'ın cesedi, savcı ve polisin incelemesinin ardından otopsi için Kırklareli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Haberi alarak hastaneye gelen Halil İbrahim Aktaş'ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Gözaltına alınan zanlının sağlık kontrolü için Kırklareli Devlet Hastanesi'ne getirilmesi sırasında linç girişimine karşın polis etten duvar örerek gazetecilerinde görüntü almasını engellemeye çalıştı.

TUTUKLANDI

Halil İbrahim Aktaş'ın kaybolmasını soruşturan polis tarafından gözaltına alınan Y.T. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İfadesinde, Aktaş'ı öldürdüğünü itiraf ettiği ve çocuğu "Sana köpek tasması alacağım" diyerek kandırdığını söylediği öğrenilen Y.T. nöbetçi mahkemece "adam öldürme suçundan" tutuklandı.

OLAY

Ortaokul 4. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş, 3 gün önce okula gitmek için evden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ekipler, iz köpeklerinin katılımıyla arama çalışması başlatmıştı.

POLİS MERKEZİNE YÜRÜDÜLER

Bu arada Kırklareli'de, olaya tepki gösteren çok sayıda kişi, Vilayet Meydanı'nda toplanarak Aktaş ailesinin Karacaibrahim Mahallesi'ndeki evlerine kadar yürüdü.

Evin önünde toplanan kişiler, Halil İbrahim Aktaş için dua etti. Emekli imam Ahmet Doğan, gruba yönelik konuşmasında, acıların paylaştıkça azaldığını, sevinçlerin paylaştıkça arttığını söyledi.

Acıların en büyüğünü yaşayan Aktaş çiftine Allah'tan sabır dileyen Doğan, "Hiçbir anaya, babaya Rabbim böyle bir acı göstermesin temennisinde bulunuyorum. Bu insanlığın bütün yaralarına merhem olmak için İslam lazım. Güzel Müslüman olamayışın neticesinde analar ağlıyor, babalar ağlıyor" diye konuştu.

Kalabalık grup daha sonra evin önünden ayrılarak Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi Amirliği önüne yürüdü. Amirlik önünde, "Halil'e uzanan eller kırılsın", Katili bize verin" şeklinde slogan atan grup, yeniden Vilayet Meydanı'na yürüdü, buradan olaysız şekilde dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler