HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp Melike için şok iddia

Kızının kaçırıldığını öğrenip, çalmadık kapı, aramadık yer bırakmayan gözü yaşlı anne Fatma Toyguncu, kendisine gelen bir ihbar telefonu ile durumu polise ve Sincan Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi.

Kayıp Melike için şok iddia

Türkiye'de kayıp binlerce çocuktan biri olan ve ablası Şerife'ye 40 ay önce 18 Ocak 2011 tarihinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) formu almak için evinden 1 kilometre mesafedeki Sincan Lisesi'ne henüz 14 yaşındayken giden, ancak bir daha geri dönemeyen Melike Toyguncu'nun üzerindeki sır perdesi aralanıyor.

SİNCAN DERESİNE ATTIM, ZOR BULURLAR

Kızı Melike'yi kaçırıp, 20 gün bir evde alıkoyduğu tespit edilen ve cezaevine konulan zanlılar Muharrem Aytekin, Oğuzhan Mahmutoğlu ve Cevat Yıldız şimdi tutuksuz yargılanıyor. Kızı 40 aydır kayıp olan anne Fatma Toyguncu, Melike'yi kaçırdığı iddia edilen zanlının çok yakınından aldığı ihbar telefonunda, 3 yıl önce derinliği 2 metreyi aşan ve Sincan'ın içinden geçen dereye attığını öğrendi. Adının açıklanmasını istemeyen zanlının yakını, anne Fatma Toyguncu'ya "O kızı Sincan Deresi'ne attım. Bir daha zor bulurlar" dediğini bir telefon konuşması ile duyduğunu itiraf etti.

KAÇIRILIP EVDE TUTULDU İDDİASI

Kızını kaçırıp, bir evde 20 gün saklı tutan zanlıların iddia edilen itirafı üzerine Sincan Deresi'ne giden anne Fatma Toyguncu, yetkililerin burada arama yapmasını istedi. Kızı için yanıp tutuşan anne Toyguncu, ihbar eden kişi kimliğinin saklı tutulmasını isterken, "Ben de bir anneyim. Bu duruma daha fazla dayanamadığım için zanlının telefon konuşmasını duydum. Bu durumu da sana itiraf ederek rahatlamak istedim" dediğini söyledi. Yaşayıp yaşamadığını bilemediğini belirttiği Melike'siz geçen 40 ayın acıyla geçtiğini belirtien anne Toyguncu, şunları söyledi:"Beceremedim ölmeyi. Kayıp kızım olmadan çıkıp gittiği bu evde yaşamak kolay mı?. Melikem eve dönemedi, döndürmediler evine. Gittiğinde küçücük bir kız çocuğuydu Melikem. Dönemeyince evimiz dağıldı, hayatımız karardı. Sürekli telefonu meşguldü kızımın. Sonra kim tarafından kaçırıldığını anladım. Akibeti konusunda 40 aydır aramadığım, başvurmadığım yer, çıkmadığım televizyon kanallarındaki program kalmadı. Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa dilekçeler verdim, Meclis'te soru önergeleri verildi, ancak bir sonuç çıkmadı" diyerek göz yaşı döktü.

Kızını kaçıranların tutuksuz yargılandığıını belirten anne Toyguncu, "çok yakınından gelen ihbar ile durumu polise ve Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdim. Atıldığı iddia edilen Sincan deresi 3 yıl öncesinde derinliği 2 metreyi geçiyordu. Şimdi kurudu. Yetkililerin harekete geçip, kızımı kaçıranların ölü yada diri bana geri getirmelerini, gerekli cezaya da çarptırılmalarını istiyorum" dedi.

KOLON KANSERİ BABA HASTANEDE

Evine ekmek parası kazanmak için gittiği Bursa'da çalıştığı bir kamyonda trafik kazası geçirerek ağır yaralanan ve kolon kanseri olan Melike'nin 49 yaşındaki babası Mahmut Toyguncu da şimdiAnkara'nın Yenimahalle ilçesindeki Onkoloji Hastanesi'nde tedavi görüyor. Baba Toyguncu, 'hayattaki tek varlığımdı' dediği kızı Melike'yi hasta yatağında sayıklıyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler