HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayıp uzman çavuşun cesedine ulaşıldı!

Şemdinli Derecik'te geçtiğimiz pazar günü Hacıbey deresine düşen uzman çavuş 24 yaşındaki Gökhan Günbey'in cenazesine bugün sabah saatlerinde ulaşıldı.

Kayıp uzman çavuşun cesedine ulaşıldı!
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde, pazar günü kaçakçılık için kululanılan Hacıbey Deresi üzerine kurulan teleferiğin halatlarını keserken suya düşerek kaybolan Ordu'nun Perşembe ilçesi nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Günbey'in cenazesi bulundu. Şehit Günbey'in cenazesi düştüğü yerden yaklaşık 600 metre uzaklıkta bulunduğu belirtildi.
Irak'a sıfır noktada bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi Gelişen Köyü Mordağ bölgesinde, 5 Mayıs'ta Hacıbey Deresi üzerine kurulan ve kaçakçılık amacıyla kullanıldığı belirlenen teleferiği iptal etmek isteyen Uzman Çavuş Günbey, halatları kesmeye başladı. Günbey, bu sırada Hacıbey Deresi'ne düşerek kayboldu. Bunun üzerine köylüler ve jandarma arama çalışması yaptı. Pazartesi gününden itibaren de Ankara'dan gelen Jandarma Su Altı Arama Kurtarma ekibi ile Van ve Hakkari AFAD Suatı ekipleri, arama- kurtarma çalışmalarını helikopter destekli olarak sürdürdü. Ancak salı günü karanlık çökene kadar yapılan tüm aramalara rağmen Uzman Çavuş Günbey'e ulaşılamadı.
Ankara'dan gelen Jandarma Su Altı Arama Kurtarma ekibi, Van, Hakkari AFAD Suatı ekipleri ile asker bugün sabah saatlerinden itibaren yeniden arama çalışmalarına başladı. Bugün sabah saatlerinde yapılan aramalar sırasında ise Uzman Çavuş Günbey'in cenazesi jandarma su altı ekibi tarafından saat 09,30 sıralarında düştüğü yerden yaklaşık 600 metre uzaklıkta bulundu. Türkiye-Irak sınırını belirleyen Hacıbey Deresi'nin su debisinin yüksek olması nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürülüyordu. Şehit Uzman Çavuş Günbey'in cenazesi yapılacak olan otopsini ardından memleketine gönderilecek.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler