HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri şehitlerinin yürek burkan hikayeleri

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan askerlerden, Komando Onbaşı Abdulsamet Özen Hakkari'deki görevinden 12 gün önce dönmüştü. Şehit komando er Kamil Tunç ise sözlüydü

Kayseri şehitlerinin yürek burkan hikayeleri

Kayseri'de düzenlenen hain saldırıda şehit olan Kocaelili Komando Onbaşı Abdulsamet Özen'in bir süredir Hakkari'de görevde olduğu ve 12 gün önce birliğine geri döndüğü öğrenildi.

Acemi birliğini Manisa'da tamamlayan 4 aylık asker Abdulsamet Özen, asıl birliği olan Kayseri Komando Tugayında usta birliğini tamamlamak üzere göreve başladı. Bir süre Abdulsamet Özen'in görev yaptığı tim, terörle mücadele için Hakkari'ye gönderildi. Başarılı operasyonlara katılan Özen, 12 gün önce tekrar Kayseri'ye geri döndü. Bugün arkadaşları ile çarşı iznine çıkan Özen, bindikleri otobüse yönelik düzenlenen hain saldırıda şehit düştü.

Acılı aileye haber güçlükle verildi. Şehit haberinin verilmesinin ardından evin önünde yakınları toplandı. Vatandaşlar aileye taziye ziyaretinde bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şehidin dayısı Muhammed Küçük, "Hep duyardık şimdi yaşıyoruz. Benim büyük oğlumda asker Isparta'da En son 15 gün önce görüştük. 4 aylık askerdi. Hakkari'de görev yaptı, görevi bitti birliğine geri döndü. Kayseri'ye 12 gün önce geldi” dedi.


Komando Onbaşı Abdulsamet Özen

Yanında bulunan küçük çocukları gösteren dayı Muhammed Küçük, "Geride daha çok askerimiz var. Hainlere fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Terör saldırısında komando er 22 yaşındaki Kenan Döngel'in şehit olduğu haberi Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'deki baba evini yasa boğdu.

6 aylık asker şehit Kenan Döngel'in, ilçede bir boru fabrikasında işçi olan babası Özcan ve annesi Şehime Döngel'in, 'Oğlunuz yaralı' denilerek Kayseri'ye çağırıldığı öğrenildi. Döngel çiftinin Kayseri'ye hareket etmeleri ardından Kışla Mahallesi Yıldız Sokak'taki evinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Kenan Döngel'in kardeşi Mertcan, gözyaşlarına boğuldu. Mertcan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Rivanur adında bir kardeşi daha olduğu öğrenilen Kenan Döngel'in, Isparta'daki acemi eğitiminden sonra Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini sürdürdüğü belirtildi.


Komando er Kenan Döngel

Askere gitmeden önce berber dükkanında kalfalık yapan Kenan Döngel'in, özel harekata başvuru işlemleri için çarşı izinine çıktığı öğrenildi. Kenan Döngel'in babasının Sinop, annesinin Zonguldak Ereğlili olduğu, cenazesinin nerede toprağa verileceğinin henüz belirlenmediği bildirildi.

AFYONKARAHİSARLI ŞEHİDİN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Şehit olan 13 askerden komando er 20 yaşındaki Kamil Tunç'un acı haberi Afyonkarahisar'ın Hocalar İlçesi'nde oturan ailesine ulaştı.

Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan otobüse bu sabah bombalı araçla düzenlenen saldırıda 13 asker şehit oldu. Şehitlerden komando er Kamil Tunç'un şahadet haberi, Hocalar İlçesi'nde oturan ailesine ulaştı. Şehidin babası inşaat işçisi İsmail Tunç ile annesi Hamiyet Tunç acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin ablası Emine Yalçın haberi alınca sinir krizi geçirdi. Eve gelen yakınları ve komşular şehidin ablasını sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin halası Şennaz Yaşar, evin önünde ağlayarak feryat etti.

ANNE VE BABASI HASTANEYE KALDIRILDI

Şehidin babası inşaat işçisi İsmail Tunç ile annesi Hamiyet Tunç acı haberi aldıktan sonra fenalaştı. Eve gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Tunç çifti, Hocalar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedaviye alınan anne ve babayı Afyonkarahisar’dan gelen heyet hastanede ziyaret etti.

Dedesi Mehmet Yıldırım, "Ben senin düğününe gelecektim. Şahadetine mi gelecektim?" diye gözyaşı döktü. ehidin baba evi ve bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Komşular ve yakınları şehidin baba evine akın etti.

Şehit Kamil Tunç'un ailenin 2 çocuğundan küçüğü olduğu ve 4 ay önce askerlik görevine başladığı belirtildi. Samsun'da acemi birliğini tamamladıktan sonra Kayseri Komando Tugayı'nda askerlik görevini sürdüren Kamil Tunç'un sözlü olduğu kaydedildi.


Komando ​Er Kamil Tunç

Kayseri'deki saldırıda Afyonkarahisarlı iki askerin de yaralandığı ve hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi. Yaralı askerlerin Sandıklı İlçesi'nden komando er Kayahan Uluhan ve İscehisar İlçesi'nden Arif Özkara olduğu öğrenildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler