HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'de halktan teröre tepki

Kayseri'deki hain saldırı sonrası bölgeye yakın vatandaşlar olay yerine akın koştu. PKK'ya lanetleme sloganları atan vatandaşlar teröre ve yaşanan acılara isyan etti.

Kayseri'de halktan teröre tepki

Bugün sabah saat 08.45 sularında Kayseri'de izine çıkan er ve erbaşların da bulunduğu halk otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıda 14 askerimiz şehit oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12'si yoğun bakımda olmak üzere 55 yaralı olduğunu bildirdi.

AYRINTILAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Saldırıyla ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Teröristin halk otobüsünü Komando Caddesi'nden itibaren takip ettiği, patlamayı kırmızı ışıkta gerçekleştirdiği anlaşıldı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

HALK OLAY YERİNE AKIN ETTİ: KAHROLSUN PKK, ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ!

Olay yerinde toplanan bir grup vatandaş, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde tekbir getirdi.

Polis araçlarından sık sık anons yapılarak, vatandaşlar bölgeye gitmemeleri yönünde uyarıldı.

PATLAMAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiği bildirildi.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde "Milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

patlama-yerinden-ilk-kareler-61523/1">

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler