HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri’de korkutan yıkım

Kayseri’nin merkezindeki Sivas Caddesi’nde bulunan TSK'ya ait lojmanın yıkımı sırasında bitişiğindeki 2 binanın duvarlarında çatlaklar oluştu.

Kayseri’de korkutan yıkım

Belediye yetkilileri ve polis, yıkımı devam eden binanın bitiğindeki apartman sakinlerinden dairelerini boşaltmaları uyarısında bulunurken, yıkım çalışması da durduruldu.

Kocasinan ilçesinde şehrin en hareketli yeri olan Sivas Caddesi’ndeki askeri lojmanlar boşaltılırken, bina için yıkım kararı alındı. Binanın yıkım işini üstlenen firma, çalışmalara başladıktan kısa bir süre sonra, bitişiğindeki 2 binanın duvarlarında çatlaklar oluşmaya başladı. Yıkımdan etkilenen binalarda oturanlar, durumu belediye yetkililerine ve polise bildirdi. Yıkım çalışmaları süren binaya gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alarak, çalışmaları durdurdu. Tehlikeli oluşturan 2 binada oturanlar ve bu binaların altındaki işyeri sahipleriyle görüşen polis yetkilileri, can güvenliği için boşaltılmasını istedi.

Yıkılan lojmanın bitişiğindeki apartmanın 6'ncı katında oturan ve dairesinde çatlaklar oluşan 75 yaşındaki kadın, "Binadaki yıkım çalışmaları başlayınca, deprem oluyor gibi sarsıldık. Sonra baktık ki duvarda çatlaklar oluşmuş. Çok korktuk. Torunum da bu binada oturuyor. Torunumla beraber şimdi oğlumun evine gideceğiz. Burada oturamayız" dedi.

Belediye ve polis yetkilileri, yıkımın bitişiğindeki 2 bina için tehlike oluşturduğunu, bu nedenle yıkım çalışmalarının durdurulduğunu bildirdiler. Yandaki binaların tahliye edilmesi gerektiğini belirten polis yetkilileri, yıkımın sorunsuz yapılması için ciddi bir etüd çalışması ve çok titiz bir çalışmayla binanın kalan kısmının da yıkılarak tehlikenin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ettiler. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler