HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'deki kuyu cinayetinde şok detaylar

Kayseri’de 9 yıl sonra aydınlatılan kuyu cinayeti sanığına ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Olayın ortaya çıkan ayrıntıları kan dondurdu

Kayseri'deki kuyu cinayetinde şok detaylar

Kayseri’de eşi 32 yaşındaki Huriye Arısoy Karaman'ı fuhuşa zorladığı ve bıçaklayıp yaralı halde 8 metrelik kuyuya atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 44 yaşındaki Metin Karaman ağırlaştırılmış ömür boyu, cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan Hakan Deli ise, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 12 Eylül 2005 tarihinde Yılanlıdağ eteklerindeki Kazım Karabekir Mahallesi Sur sokak Akkaya bağları yakınlarında meydana geldi. O tarihte 23 yaşındaki olan Huriye Arısoy, Adana’daki evinden kaçarak Kayseri’ye geldi. Daha sonra Metin Karaman’la tanışarak evlendi. Daha sonra Metin Karaman, iddiaya göre eşini tehdit ve dayak zoruyla erkeklere pazarlamaya başladı. Adana’daki ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu genç kadın, eşinin yanından 3 kez kaçtı. Ancak her seferinde Metin Karaman eşini bulup, zorla Kayseri’ye getirerek erkeklere pazarlamaya devam etti.

BIÇAKLAYIP KUYUYA ATTI

Metin Karaman kendisine karşı çıkan eşini, arkadaşı Hakan Deli ile birlikte evin 400 metre uzağındaki 8 metre derinliğindeki su kuyusunun yanına götürüp 3 bıçak darbesiyle yaraladı. Daha sonra Hakan Deli’nin yardımıyla genç kadını kuyuya atıp, kapağını kapattı.

2 ay sonra çevrede oynayan çocukların kuyudan kötü kokular duyup polise haber vermesi üzerine, kuyuda genç kadının çürümüş cesedi bulundu. İtfaiye ekiplerince tanınmaz halde kuyudan çıkarılan ceset, örnek alındıktan sonra toprağa verildi.

9 YIL SONRA OLAY AYDINLATILDI

Olaydan 9 yıl sonra, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, önce genç kadının kimliğini belirledi. Adli Tıp’ta yapılan testin ardından, cesedin Huriye Arısoy Karaman’a ait olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Hakan Deli tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Amasya Kapalı Cezaevi’nde ’küçük yaştaki kız çocuğuna istismar’ suçundan tutuklu bulunan 'fuhuş yaptırmak' suçundan sabıkalı Metin Karaman hakkında da, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek' suçundan dava açıldı.

SUÇU KABUL ETMEDİ

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, başka suçtan Amasya Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Metin Karaman, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Kayseri Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Hakan Deli ve tutuksuz sanıklar Mehmet Erzurumlu, Ömer Gözdegül hazır bulundu. Mahkemedeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Metin Karaman, "Benim herhangi bir suç ile alakam yok. Beraatımı istiyorum" dedi. Diğer tutuklu sanık Hakan Deli de, "Suçsuzum. Tüm bildiklerimi anlattım. Benim cinayetle bir ilgim yoktur. Beraatımı talep ediyorum" diyerek savunmasını yaptı. Mahkeme heyeti sanıklardan Metin Karaman’a, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Hakan Deli hakkında da, 'Canavarca hisle öldürmeye yardım etmek’ten 10 yıl hapis cezası verdi. Diğer tutuksuz sanıklar ise, beraat etti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler