HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'den birlikte Diyarbakır'a giden yüzbaşı, astsubay ve uzman çavuş, birlikte şehit oldu

Diyarbakır'da bugün şehit olan üç askerin acı haberleri ailelerine ulaştı.

Kayseri'den birlikte Diyarbakır'a giden yüzbaşı, astsubay ve uzman çavuş, birlikte şehit oldu

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Piyade Astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan ve Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş’in şehadet haberi, aynı birlikte görev yaptıkları Kayseri’ye ulaştı. Şehit yüzbaşının Kayseri’deki eşi ve kayınpederine, acı haberi silah arkadaşları verdi.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'na bağlı olarak görev yaparken geçici olarak görev yaptığı Diyarbakır’da şehit düşen Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa’nın ailesine, şehadet haberinin verilmesinin ardından, kayınpederi Kasım Kaya’nın, merkez Kocasinan İlçesi Erciyes siteleri Bulvar Apartmanı'nda 3 kattaki dairesinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Şehit Yüzbaşı’nın eşi Nadiye Çiğa’nın 2 ay önce bir kız bebeği dünyaya getirdiği ve adını ‘Ahsen’ koydukları öğrenildi. Yüzbaşı Çiğa’nın Güneydoğu’ya göreve giderken eşi ve çocuğunu kayınpederinin evine getirdiği kaydedildi. Şehadet haberi üzerine kayınpederinin evine gelen yakınları, gözyaşlarına boğuldu.

Bu arada şehit yüzbaşının baba ocağı Mersin’deki ailesine, bugünkü aynı çatışmada şehit olan astsubay üst çavuş Özgür Erdoğan’ın Sivas’ın Divriği ve İzmir’deki ailelerine ve şehit uzman çavuş Osman Ateş’in Tokat’ta oturan ailesine de şehadet haberleri iletildi.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı'ndan Güneydoğu’ya iç güvenlik harekatı çerçevesinde geçici olarak gönderilen 3 şehidin 3'üncü taburda ve yüzbaşı Yigit Can Çiğa’nın komutasında yan yana görev yaptıkları ifade edildi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler