HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KCK davasında Kürtçe savunma

İkinci KCK davasında, tutuklu sanıklardan avukat Mustafa Eraslan savunmasını Kürtçe olarak yaptı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ise tutanağa, “Sanık savunmasında Kürtçe bir şeyler söyledi, anlaşılamadı” ifadelerini yazdırdı.

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen KCK davasında sanık savunmalarına geçildi. Dün görülmesine başlanan davanın dünkü ve bugünkü celselerinde, usul tartışmaları ve sanıkların kimlik tespiti yapılmıştı. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, iddianamenin kısa bir özetinin okuduktan sonra sanık avukatları taleplerini dile getirmişti.

Taleplerin alınmasının ardından, Mahkeme Başkanı sanık savunmalarına geçileceğini belirtti. Başkan Ekinci, ilk olarak tutuklu sanıklardan avukat Mustafa Eraslan’ı savunmasını yapmak üzere sanık kürsüsüne çağırdı.

Sanık kürsüsüne çıkan Eraslan, Kürtçe kısa bir ifade verdi. Eraslan, Kürtçe olarak, “Esir alındım. Ben avukatım, herhangi bir suç işlemedim. Müvekkilim ile yaptığım görüşmelerden dolayı tutuklandım. Bu dava siyasi bir davadır. Siyasi bir operasyon kapsamında tutuklandım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci ise Kürtçe yapılan savunmayı tutanaklara, “Sanık Kürtçe bir şeyler söyledi ancak anlaşılamadı” şeklinde yazdırdı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, sanık Eraslan’a savcılık ve mahkemedeki ifadelerinin doğru olup olmadığını sordu. Eraslan Kürtçe olarak savcılık ifadesinin doğru olduğunu, mahkemedeki ifadesini ise kabul etmediğini ifade ederken, Mahkeme Başkanı Ekinci tutanağa tekrar sanığın Kürtçe cevap verdiğini, bir şey anlaşılmadığını yazdırdı.

Eraslan’ın avukatı Meral Danış Bektaş ise söz alarak, “Ben müvekkilimi anlayamıyorum. En azından benim müvekkilimi anlamam için tercüman atansın. 'Müvekkillerimizin hiçbiri Türkçe bilmiyor( demiyoruz. İstemeyerek de Türkçe öğrendik. Müvekkillerimiz ana dillerinde savunma yapmak istiyorlar. Eğer ana dilde savunma hakkı verilmezse yargılama yürüyemez” dedi.

Duruşma şu sıralar avukatların taleplerini iletmesiyle devam ediyor.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler