HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kelebekler Vadisinde Film Gibi Kurtama

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde çıktığı yürüyüşte düşerek yaralanan Mısır uyruklu kişi, 5 saatlik çalışmayla kurtarıldı.

Kelebekler Vadisinde Film Gibi Kurtama

İstanbul'dan arkadaşlarıyla tatile gelen Mısır uyruklu Yehia Elsayed Abdelalim Aly, Faralya Mahallesi'nde kamp kurdu. Yehia Elsayed Abdelalim Aly ve 2 arkadaşı yürüyüş yapmak için Kelebekler Vadisi'ne gitmek için yola çıktı. Vadideki patika yolları kullanarak yaklaşık 400 metre aşağı inen üç arkadaş Yehia Elsayed Abdelalim Aly, dengesini kaybederek yaklaşık 20 metreden uçuruma düşerek yaralandı.

Vücudundaki kırıklar nedeniyle yürüyemeyen Yehia Elsayed Abdelalim Aly için sağlık ekiplerinden yardım istendi. Arazi şartlarının zorlu olmasından dolayı bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi. Yaralının bulunduğu yeri tespit eden UMKE ve Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı askerler, arazideki bazı noktaları halatlar yardımıyla inerek Yehia Elsayed Abdelalim Aly'ye ulaştı.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralının, sağ ayak bileği ve sol kolunun kırıklar olduğu tespit edildi. Yaralı termal battaniyeye sarılıp, sedyeye alınırken.Kurtarma çalışmasına destek olmak AKUT Fethiye ekibi de olay yerine geldi.

Yaralının taşınması için vadide inceleme yapan ekipler, arazinin sarp kayalardan ve dik yamaçlardan oluşması nedeniyle yaralının Kelebekler Vadisi'ne indirilmesine karar verildi. Dik kayaların bulunduğu noktalara istasyon kurulara halatlar yardımıyla yaklaşık 2 kilometre yaralı Yehia Elsayed Abdelalim sedye ile taşınan yaralı Kelebekler Vadisi Plajı'na getirildi.

Kelebekler Vadisi'ne karayoluyla ulaşımın olmaması nedeniyle plaja gönderilen gezi teknesine alınan yaralı, yaklaşık 45 dakikalık deniz yolculuğunun ardından Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Sun City Plajı'na yanaştı. Burada hazır bekleyen ambulansa alınan yaralı, Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağ ayak bileği ve kolunda kırık olduğu bulunan Yehia Elsayed Abdelalim Aly'nin sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi.

UMKE operasyon sorumlusu Tarcan Tuncer, kurtarma çalışmasını jandarma ve AKUT ekipleriyle birlikte yaptıklarını ve zorlu arazi koşulları nedeniyle yaralıya, güçlükle ulaştıklarını belirten Tuncer; "Yaralıyı yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından plaja indirdik. Yaralıya olay yerinde müdahale edilmeseydi hayati tehlikesi olabilirdi. Her şeye rağmen başarılı bir çalışmayla yaralıyı kurtarıp, hastaneye ulaştırdık" dedi.

AKUT Fethiye ekibi operasyon sorumlusu Altan Gökalp ise "8 AKUT gönüllüsüyle kurtarmaya destek verdik. Yaralının deniz yolu kullanılarak daha kısa sürede hastaneye ulaştırıldık." diyen Gökalp, kurtarma operasyonun başarılı bir şekilde sonlandırdıklarını söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler