HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kepçe kazıcısında elektrik işçisi

Elektrik tellerini yeraltına alma işini üstlenen taşeron şirketin işçileri, metrelerce yükseklikteki beton elektrik direklerine sepetli vinç yerine kepçeyle çıkartıldı.

Kepçe kazıcısında elektrik işçisi

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, elektrik tellerini yeraltına alma işini üstlenen taşeron şirketin işçileri, metrelerce yükseklikteki beton elektrik direklerine sepetli vinç yerine kepçeyle çıkartıldı. İşçiler, "Ölümle dans ediyoruz. Zorluklara alışkınız" dedi.

İlçenin turistik yerlerinden Atakent Mahallesi'nde Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. adına elektrik tellerini yeraltına alma işini üstlenen taşeron şirketin işçileri, bunun için telleri direklerden almaya başladı. Çalışmalar sırasında tamamen iş güvenliğinden uzak bir yöntem uygulandı. İşçiler, sadece başına baret takarak hiçbir koruma olmaksızın beton elektrik direklerine sepetli vinç yerine kepçeyle çıkartıldı. Kepçenin kazıcı ucuna oturup iş makinesi operatörü tarafından yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki direğe çıkan işçiler, direkteki malzemeleri söküp telleri yere indirmeye çalıştı. Bunları oturdukları yerde yapamayan işçiler kepçenin kazıcı ucunda ayağa kalkıp çalışmaya devam etti.

Görenleri şaşırtan bu çalışma şekli, iş kazalarından ders alınmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Zaman zaman metrelerce yükseklikteki kepçe kazıcı ucunun üzerinde tek ayak üstünde duran işçi, görenleri hayrete düşürdü. İşin riskli olduğunun farkında olduklarını belirten işçiler, "Ölümle dans ediyoruz. Zorluklara alışkınız. Her zaman yaptığımız için zor da gelmiyor" dedi.

Mahalleye tatil için gelenler güvenlik önlemi almadan işçilerin çalıştırılmasına tepki göstererek "Kask var ama işçiler sepetli bir vinç kullanmak yerine kepçeyle sallapati metrelerce yükseklikte elektrik direğine çıkartılıyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler