HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Keşan'daki orman yangını

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Saros Körfezi kıyısındaki Mecidiye beldesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

EDİRNE (İHA)Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında bilinmeyen bir sebepten başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Ormandan duman çıktığını gören belde halkı, durumu yetkililere bildirdi. İlk olarak Mecidiye beldesine ait yangın söndürme aracıyla müdahale edilen yangın, bir türlü kontrol altına alınamadı. Çam ağaçları ve pırnalların yoğunlukta bulunduğu alandaki yangın, kısa süre içinde geniş bir alana yayıldı. Ağaçların sıklığından arazözlerin giremediği ormanda, dozerlerle açılan yolda yangına müdahale etmeye çalışan ekipler, dumana maruz kaldı. 4 helikopter ve 1 yangın uçağının müdahale ettiği yangın, saat 19.00 sıralarında kontrol altına alınmaya başladı. Söndürme çalışmaları için bölgeye Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra çok sayıda itfaiye ekibi ve arazöz takviyesi yapıldı.

Keşan Orman İşletme Müdürü Sebahattin Canbakkal, hem havadan hem karadan yangına müdahale edildiğini belirterek, “Bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Şu anda 2-3 hektarlık alan tamamen yanarken, yangının 5-6 hektarlık bir alanı etkilediğini tahmin ediyoruz. Şu anda olayın failini bulamadık. Yangın söndürdükten sonra gereken çalışmaları yapıp, bu yangını çıkaran kişi veya kişiler üzerinde çalışacağız” dedi.

Mecidiye beldesine 50 kilometrelik uzaklıktaki Keşan ilçesinden de görülen yangın, yaklaşık 5 saatlik bir çalışmanın sonucunda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler