HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Keşke öldürmeseydim, pişmanım'

Diyarbakır'da dini nikahlı eşi 17 yaşındaki Songül Malkoç'u puşu ile boğarak öldüren 19 yaşındaki Mehmet Emin Çapat ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

'Keşke öldürmeseydim, pişmanım'

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde geçen Kasım ayında meydana gelen olayda minibüs şoförü Mehmet Emin Çapat, 1.5 yıldır dini nikahla yaşadığı 6 aylık çocuklarının annesi Songül Malkoç'u evde puşu ile boğarak öldürdü. Hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Emin Çapat'ın yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Emin Çapat ve öldürdüğü eşinin yakınları katıldı.

Duruşmada söz verilen Cumhuriyet Savcısı, sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi. Çiftin 6 aylık oğulları Ahmet'in, Songül Malkoç'un cesedinin yanında ağlarken bulunduğunu belirten Savcı, evde yapılan incelemede maktülün boynuna dolanmış vaziyette puşu tabir edilen bez ve boğulmaktan kaynaklı köpükler tespit edildiğini kaydetti. Sanığın 'kendisini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisla cezalandırılmasını isteyen Savcı Songül Malkoç'u, resmi nikahlı olmadığı için yasal statü olarak eş saymadı.

'PİŞMANIM, KEŞKE BOŞASAYDIM'

Duruşmada söz hakkı verilen Solgün Malkoç'un ailesinin avukatı Semire Nergiz, öldürülen kadının eş sayılması gerektiğini belirterek, bu durumun cezada artırım nedeni olarak kabul edilmesini istedi. Olayın eşe karşı cinayet suçunu oluşturduğunu belirten Nergiz, "Bunun uygulanmamasını ayrımcılık olarak görüyoruz. Herhangi bir indirim uygulanmaksızın sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık Mehmet Emin Çapat ise, "Bana sadık kalmayacağını söylemişti. Keşke boşasaydım. Pişmanım" dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Duruşmaya ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, sanık Mehmet Emin Çapat'ı 'Kendini savunamayacak kişiyi öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapisle cezalandırdı. Sanığın yargılama sırasındaki iyi hali ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme cezayı ömür boyu hapise çevirdi.

Davanın önceki celselerinde mahkeme, öldürülen Songül Malkoç'un başka bir kişiyle ilişkisi olup olmadığının polis tarafından yaşadığı mahallede araştırılmasını istemişti. Avukatların tepki gösterdiği karar daha sonra mahkeme tarafından kaldırılmıştı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler