HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıblesi yanlış cami yeniden inşa edilecek

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde kıblesinin yanlış olduğu tespit edilen Ağalar Camisi'nde yıkım çalışmaları başlatıldı

Kıblesi yanlış cami yeniden inşa edilecek

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, kıblesinin yanlış olduğu belirlenen caminin yıkılmasına başlandı.

Atatürk Mahallesi Efeler Meydanı'ndaki Ağalar Camisi'nde 3 yıl önce namaz kılan bir vatandaşın akıllı cep telefonundaki programla caminin kıblesinin yanlış olduğunu söylemesi üzerine çalışma başlatıldı.

İncelemeler sonucu caminin kıblesinin yanlış olduğu tespit edildi. Cami görevlilerince doğru kıble yönüne ip çekilerek bir süre bu şekilde namaz kılınan camide halıların yönü de değiştirilerek ibadetlerin yapılmasına devam edildi.

Namaz kılmaya gelen cemaatin çoğunluğunun caminin yıkılıp tekrar yapılmasını istemesi üzerine İlçe Müftülüğü harekete geçti. Gerekli izinlerin alınmasının ardından caminin yıkılıp, yerine kıblesi doğru ve daha büyük bir cami yapılması kararlaştırıldı.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun oluruyla boşaltılan caminin yıkımına başlandı. Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan caminin bahçesine afiş asılarak yardım kampanyası düzenlendi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 3 yıl önce bir vatandaşın akıllı cep telefonundaki programla kıble yönünün farklı olduğunu söylemesiyle yanlışlığın ortaya çıktığını belirtti.

Cemaatin çoğunluğunun caminin yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını isteğini dile getiren Özbaş, "Camide namaz kılanların gönül huzuruyla ibadetlerini yapabilmesi için meydandaki caminin yıkılıp yerine yeni bir cami yapılması kararlaştırıldı. Gerekli izinler alındıktan sonra yıkım çalışmalarına başlandı." dedi.

Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık da caminin kıblesinde biraz sapma olduğunu kendilerinin de tespit ettiklerini dile getirdi.

Aşık, "45 dereceye kadar sapmalarda dinen bir sakınca yok. Cemaatin içi rahat olsun, geçmişte kılınan tüm namazlar geçerlidir." dedi.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler