HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu: Koalisyon görüşmesinde emeklilerin sorunları önceliğimiz

Emeklilerle görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olası bir koalisyon görüşmesinde emeklilerin sorunlarının öncelikleri olacağını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen ve Yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Kılıçdaroğlu'nun genel merkezdeki makamında yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Beysülen, CHP'nin, 7 Haziran seçimi öncesi,emekliler için önemli projeler sunduğunu, bugün de emeklilerin sorunlarının çözümü noktasında bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Beysülen, Kılıçdaroğlu'nun ise görüşmede, emeklilere iki maaş ikramiye verilmesi, intibak yasasının çıkarılması, sosyal güvenlik destek priminin ve sağlıkta katkı katılım paylarının kaldırılması konusunda gerekli girişimlerde bulunacaklarını, TBMM'de komisyonların oluşmasını beklediklerini ifade ettiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, "Olası bir koalisyon görüşmesinde, emeklilerin sorunlarıönceliğimiz olacak" dediğini de aktaran Beysülen,emeklilerin sorunlarınailişkin görüşmelerde, protokolde yer almak isteklerini, bunun da Kılıçdaroğlu tarafından olumlu karşıladığını belirtti.

Beysülen, gazetecilerin sorusu üzerine diğer muhalefet partileriyle de görüşeceklerini ifade ederek iktidar partisinden de görüşme talep edeceklerini söyledi.

-CHP'DE EMEKLİ PERSONELE ŞOK-

Beysülen'e, CHP Genel Merkezindeki emekli olup çalışmaya devam eden personelin işten çıkarılması olayı da soruldu. Beysülen, "Hangi gerekçeyle çıkarıldı? Bir personel eksiltmesine mi gidildiyoksa onlar çıkarıp yerine yeni insanlar mı alındı onu bilmek gerekiyor. Personel eksiltmesi, partinin bir politikası olarak yapıldıysa bilemem ama yerine başka insanlar alınacaksa doğru olmamıştır" diye konuştu.

CHP'de, emekli olup da çalışmaya devam eden 20 personelin özellikle bayram öncesinde işten çıkarılması şok etkisi yarattı. İşten çıkarılanlar arasında özel kalem ve bazı genel başkan yardımcılarının sekreterleri, basın birimi personeli ve bazı şoförlerin yer aldığı belirtildi. Söz konusu tasarrufun Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla gerçekleştirildiği kaydedildi. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler