HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilis'e her gün roket yağıyor, insanlar ölüyor! Haberi olan var mı?

Bu sabah yine Suriye tarafından atılan 2 roket mermisi Kilis kent merkezindeki araziye düştü.

Suriye tarafından atılan 2 Katyuşa roketatar mermisi bu sabah Kilis'e düştü. 18 Ocak'tan bu yana IŞİD denetimindeki Suriye'nin Bab bölgesinden atılan roketatar mermileriyle 20 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı Kilis'e, bu sabah yine 2 Katyuşa roketatar mermisi atıldı. Saat 08.00 sıralarında ateşlenen roketatar mermileri Kartalbey Mahallesi'nde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesine düşerek infilak etti.

KİLİS'E HEMEN HEMEN HER GÜN ROKET ATILIYOR

Güne patlama sesiyle uyanan mahalle sakinleri ise yaşananlara tepki göstererek Kilis'e yönelik saldırıların son bulmasını istedi. Sınır hattında konuşlu birlikler ise Fırtına obüsleri ve 'Sakarya' adı verilen çoklu roketatar bataryası ile roket mermilerinin atıldığı bölgeyi ateş altına aldı. Kilis'ten bu tür haberlerin gelmesi artık alışılmış hale gelmeye başlansa da, orada yaşayan halk ve orada meydana gelen olaylar bu durumun hiç de alışılması gereken bir olay olmadığını gösteriyor.

MYNET WHATSAPP HABER HATTI'NA KİLİS'TEKİ OKUYUCULARIMIZDAN MESAJ YAĞIYOR

Her gün roketlerle uyanan Kilis halkı artık rahat rahat sokağa bile çıkamaz hale geldi. WhatsApp'tan mesajlarıyla bize ulaşan okuyucularımız sorunlarını dile getirmeye ve bunları yetkililerin duyup, devletin bir an önce bu tedirginliğe, bu tehlikeye son vermesini istiyorlar. Bu sabah yine 2 roketin düştüğü Kilis korku ve panikle güne başladı. Bir okuyucumuz Kilis'teki durumu ve insanların yaşadıklarını anlattığı mesajını bizimle paylaştı.

OKUYUCUMUZ: Vatan bölünmezdi, taviz tavizi getirirdi. Biz ülkeyi savunurken siz kendinizi savunurken öleceksiniz!

"O kadar şirin bir kentti ki burada evlenip kaldım. Ancak şu anda tüm sevdiklerim şehri terk ediyor. Yürek dayanır mı? Çocuklarım 3 haftadır okula gitmiyor. Her gün vedalaşıp, helallik istiyoruz. Balkona çıktık pazar günü ve 4 yaşındaki kızım bugün benim en mutlu günüm dışarıya çıktık diye mutluluk naraları attı. Küçücük bir adacık vardı. Hatırlar mısınız? Kardak! Türkiye ayağa kalkmıştı üzerinde insan bile olmayan bir koyunun gezindiği taş parçası için. Çünkü vatan bölünmezdi, taviz tavizi getirirdi. Farkında mısınız bilmiyorum ama Kilis kocaman bir ülke sayılır Kardak'la kıyaslandığında. Burada insanlar ölüyor, burada dost gezmeleri, sabah kahveleri artık hayal. Normalde Kilis'te yaşayan insanların yılın bu zamanı tek derdi, "Hidrellezde nereye gidelim, aman gül ağacı olmazsa olmaz, dileğimiz gerçek olmaz" gibi tatlı telaşları olurdu. Oylum gününü bile unutan Kilis'im. Umrunuzda mı bilmem ölüyoruz! Geride kalanlarda zaten bu yaşadığı korkuyu ömür boyu atlatamayacaklar. Boşuna Türkiye 81 il demeyin. Siz onu 80 sayın. Ne de olsa vazgeçilmiş bir 79 var. Ama unutmayın; evin cümle kapısını açan hırsız istediği odayı talan eder. Biz sadece Kilis için değil Türkiye için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çünkü biz sınırız. Haydi rastgele. Biz sıramızı sessizce ölürken savacağız. Şunu kabullenin Kilis=Türkiye. Biz ülkeyi savunurken siz kendinizi savunurken öleceksiniz!"

KİLİS VALİSİ: SÜPERMEN DEĞİLİM

Geçtiğimiz günlerde sınırdaki durumu bir harita çıktısı üzerinden anlatan Vali’nin aktardıklarına göre, Türkiye’de İŞID ile sınırı olan iki il, Kilis ve Gaziantep’tir fakat Kilis kent merkezinin sınıra çok yakın olması sebebi ile füzeler Kilis’e atılmaktadır. Gaziantep kent merkezi ise sınıra çok yakın olmadığı için füzeler açık alana düşeceğinden buraya füze atılmamaktadır. Çobanbey Köyü, ÖSO’dan geri alındıktan sonra Halep’e yardım yolu tamamen kapalı olduğundan İŞID’e karşı Türkiye’nin muhalif güçlere desteğinin İŞID tarafından cezalandırma amaçlı bilinçli olarak füze ve roket atılıyor ve özellikle kent merkezleri hedef alınıyor. Bu anlamda 18 Ocak’tan bugüne kadar ilki bir okula isabet eden 48 roket atıldı. Hayati tehlikesi olmayan 22 kişi yaralandı. 4 ve 12 yaşlarında 2’si çocuk olmak üzere 6 kişi vefat etti.

Bu bilgileri Milli Savunma Bakanı’na da aktardığını belirten Vali, tedbirler almaya katkı sunduklarını, halkı anonslarla bilgilendirdiklerini, kendilerinden kaynaklı bir sıkıntı olmadığını ancak kendisinin ‘süpermen’ olmadığını roketleri havada yakalayamayacağını aktarmıştır.

KATYUŞA MEVZİİLERİ İMHA EDİLDİ, 3 IŞİD'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye tarafından bu sabah Kilis'e atılan roket mermilerinin atıldığı yer, bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla tespit edildi. Suran'ın kuzeyindeki IŞİD'ın silah mevzileri tespit edilerek sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alındı ve 2 Katyuşa mevzii imha edildi. İlk belirlemelere göre 3 IŞİD'li de etkisiz hale getirildi. Bölgede diğer hedeflerin tespitine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü ve tespit edilen hedeflerin anında ateş altına alınmasına da devam edildiği belirtildi.

MYNET'TE YER ALAN TÜM KİLİS HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

Siz gönderin, biz yayınlayalım. Mynet WhatsApp Haber Hattı Numarası: 0530 946 95 00

NOT: WhatsApp hattımıza gün içinde yüzlerce görüntü, video ve haber düşmektedir. Tahmin edersiniz ki aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Haberleriniz görevli editör arkadaşlarımız tarafından sırasıyla değerlendirilmekte ve kullanılmaya çalışılmaktadır.

MYNET HABER MERKEZİ

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler