HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kirasını ödeyemeyen aile sokakta kaldı

Kırıkkale’de biriken kiralarını ödeyemeyen 9 kişilik aile mahkeme kararıyla yaşadıkları evden tahliye edildi.

Edinilen bilgilere göre Kırıkkale’nin Yenimahalle semtinde tek katlı bir evde geçimlerini sokaktan topladıkları hurda malzemelerle sağlayan aile, bir yıllık birikmiş ev kiralarını ödeyemeyince ev sahibinin başvurduğu mahkeme kararıyla evden tahliye edildi.

Kış gününde sokak ortasında kaldıklarını ve çok zorluk çektiklerini söyleyen aile fertlerinden Solmaz Kılıç, “Evin kirasını ödeyemedik. Elimizde avucumuzda hiçbir şey yok. Zamanında çocuklarımı ve torunlarımı büyütmek, onların karınlarını doyurmak için hırsızlık bile yaptım. Yeri geldi, ekmek çaldım. Yeri geldi ayakkabı çaldım. Tövbe ettim ve artık hırsızlık yapmıyorum. Devletimizden bizlere sahip çıkmasını, soğuk kış gününde sıcak bir yuvaya bizleri kavuşturmasını istiyoruz. Evde kalan 4 torunumdan 2’si engelli, diğerleri ise okula gitmiyor.

Çocukların anneleri Çorum’da bir suçtan dolayı cezaevinde bulunuyor. Babaları ise yıllar önce ailesini terk edip gitti. Yapacak hiçbir şeyimiz yok. Komşularımızın destekleri ile ayakta durmaya çalışıyoruz” dedi. Ailenin Fatma Olgun isimli komşusu ise soğuk hava nedeniyle insanların kapı önünde çadır içerisinde yaşamalarının üzüntü verici olduğunu söyledi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler