HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kireç tankına düşen 3 işçi hayatını kaybetti

İzmir'in Aliağa ilçesinde bir demir çelik fabrikasında azot ile kireç karışımı bulunan tankın içine düşen 3 işçi hayatını kaybetti.

Kireç tankına düşen 3 işçi hayatını kaybetti

Edinilen bilgiye göre, Yeni Foça Karayolu üzerinde bulunan bir demir çelik fabrikasında çalışan teknisyen Engin Önder (25), numune almak için azot ile kireç karışımı bulunan tankın içine inmeye çalıştığı esnada tankın içerisindeki gazın etkisiyle dengesini kaybederek tanka düştü. Arkadaşlarına yardım etmek için tankın içine giren usta Akif Uçar (43) ile Volkan Orman (28) da gazın etkisiyle onlarda tankın içine düştü. İşçilerin dışarıya çıkmamaları üzerine tanka bakan arkadaşları yerde yatan arkadaşlarını görünce yardım istedi.

İhbar üzerine İzmir Büyükşehir İtfaiyesi AKS, jandarma ve 112 sağlık ekipleri olay yerine gelerek tankın içindeki işçileri dışarıya çıkardı. Olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastaneler kaldırılan işçilerden Akif Uçar yolda, teknisyen Engin Önder ve Volkan Orman da kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kurtarma çalışmaları sırasında maske olduğu halde havasızlıktan fenalaşan İzmir Büyükşehir İtfaiyesi AKS ekibinden sağlıkçı er de Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye erinin hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler