HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırılan kolundaki alçıya 'AKP'nin yaptığı' diye yazdı

Kahnamanmaraş’ta parkta otururken 2 grubun siyasi tartışmasının arasına girerek "Partiler gelip geçici. Ak Parti bu zaman kadar bize ne verdi ki?" dediğini belirten Ali Demirtaş'ın (54) kolu kırıldı.

Kırılan kolundaki alçıya 'AKP'nin yaptığı' diye yazdı

Olay, Hacıbayramveli Mahallesi'nde meydana geldi. Evli ve 6 çocuk babası Ali Demirtaş, parkta oturduğu sırada iddiaya göre 2 grubun siyasi partilerle ilgili tartışmasının arasına girerek "Partiler gelip geçici. AK Parti bu zaman kadar bize ne verdi ki?" dedi.

Bu sözler üzerine yince kimlikleri henüz belirsiz bazı kişilerin saldırısına uğradı. Tartaklanan ve sağ kolu omuzdan kırılan Demirtaş, polise suç duyurusunda bulundu. Demirtaş, siyasi nedenlerle tartaklanmasına alçılı koluna "AKP'nin yaptığı" diye yazarak tepki gösterdi.

Evli ve 6 çocuk babası Ali Demirtaş, kendisini tartaklayanların yakalanarak cezalandırılmasını isteyerek şunları söyledi:

"Çalışmaya gidecektim, parkta oturuyordum. Karşıda oturan kişiler bağırarak ‘Gözünüzden, dizinizden gelsin, sizin bu AK Parti'ye yaptığınız’ diye bağırıyordu. Oturanlardan biri de babamdı. Ben de dövüşmesinler diye partilerin gelip geçici olduğunu söyledim. Onlardan biri ‘Sana ne oluyor?’ diyerek gırtlağımdan tuttu. Diğeri vurup yere düşürdü, 4’ü bir üzerime çullandı, araya girmeseler beni öldüreceklerdi. Benim AK Parti'li olmadığımı bildikleri için çöktüler. Ben, ‘AK Parti bu zaman kadar bize ne verdi ki’ dedim. Bunu söylemek suç mu? Sonra gittim hastaneye raporumu aldım. Kolum kırık, adalet arıyorum. Kendim polisi aradım, kırık kolumla. Polis, aldı beni götürdü. Bu adamlar şu ana kadar ifade vermedi. Benim kolum kırık, suçlu ben miyim? Benim ifademi alıyorlar, onların almıyorlar. Bir gün sonra polisi arayıp adreslerini gösterdim, bana alacaklarını söylediler."

Ali Demirtaş, parti liderlerinin konuşmalarının halkı kutuplaştırdığını, bunun gerginliğe yol açtığını savunarak, "Seçim arifesinde millete parti başkanları kutuplaştırıcı laflar söyleyip, böldüler. Millet sevgi, saygıyı yitirdi. Kardeş kardeşe, komşu komşuya düşman oldu. Bu da bu siyasi dönemde oldu. Daha önce böyle bir şey yoktu. Ben siyasi olarak konuşmuyorum, partiler bizi kurtarmaz. Benim cenazeme Ankara’dan kimse gelmez" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler