HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kız yurdundaki öğrenciler, yemekleri protesto etti

Muş Üniversitesi'nde okuyan ve Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumunda kalan kız öğrenciler, yemekten arkadaşlarının zehirlendiğini öne sürüp eylem yaptı.

Kız yurdundaki öğrenciler, yemekleri protesto etti

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumuna ait Kız yurdu önünde toplanan 50’den fazla öğrenci, yurt kantinindeki yemeklerin yenilecek durumda olmadığını ileri sürdü. Dün akşam yedikleri yemekten bazı arkadaşlarının zehirlendiği için hastaneye kaldırıldığını söylen üniversitelileri Yurt Müdürü Mehmet Akdoğan, sakinleştirmeye çalıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin yemeklerin tümünden numune aldığını ve tahlile gönderdiğini söyleyen Akdoğan, "Tahlil sonucuna göre hareket edeceğiz" dedi. Polis de yurt önünde güvenlik önlemi alırken, sorunlarını anlatan üniversiteliler daha sonra odalarına döndü.

Yurt önündeke eyleme katılan öğrencilerden Merve Tufan, "Bu bizim dördüncü eylemimiz. Daha önce 3 kez yurt içinde eylem yaptık. İlk defa yurdun dışına çıkarak sesimizi duyurmak istedik. Yemekten yiyen arkadaşlar dün geceden beri hastaneye kaldırıldı. Hastanede zehirlendiklerini söylediler. Yemek veren firma yemekten böcek çıkmasını bile normal buluyor. Gözlerimle gördüm, burada yemek yemiyorum. Oda arkadaşım hastaneden geldi şu anda yatıyor. Sesimizin duyulmasını istiyoruz" dedi.

Öğrencilerden Hasibe Denizhan ise "Daha önce müfettiş geldi, 1 hafta yemekler düzeldi. Sonra tekrar aynı şeyler oldu. Biz ‘60 kişi zehirlendik’ dedik. Bu 'normal' dendi. Biz artık bu yemek işinin düzelmesini istiyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler