HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızı ve oğlu IŞİD’e katılan babanın gözyaşları

Bosna Hersek asıllı İsviçreli baba, 5 gündür kayıp olan ve IŞİD’e katıldığını düşündüğü 15 yaşındaki kızı ile 16 yaşındaki oğlunu bulmak için Adana’ya geldi.

Çocuklarının fotoğrafıyla gözyaşı döken baba, "Çocuklarımın hayatından endişe ediyorum, onların bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

İsviçre’de temizlik görevlisi olarak çalışan 47 yaşındaki Bosna Hersek asıllı 4 çocuk babası Halijit Ljodza’nın okula gitmeyen 15 yaşındaki kız Edita ve 16 yaşındaki oğlu Visar Ljodza, Zürih’teki bir camiye giderek 2 yıl önce dini eğitim almaya başladı.

Kız çocuğu daha önce açık olmasına rağmen 4 ay önce başını örtmeye başladı. 18 Aralık 2014 günü de iki kardeş camiye gitmek için evden çıktılar ancak bir daha eve dönmediler. İşten gelen baba çocukları eve gelmeyince polise başvurdu.

ÖNCE İSTANBUL SONRA ADANA’YA GİTTİLER

İsviçre polisi babaya çocuklarının nereye gidebileceğini sorunca baba, "Çocuklarım bir camide dini eğitim alıyor. Bu camiye giden çocuklardan bazıları daha önce kaçarak IŞİD’e katıldı, terör örgütüne katılacaklarından şüpheleniyorum" deyince polis hemen İnterpol’e başvuru yaptı.

Yapılan başvuru sonucunda çocukların 19 Aralık 2014 günü Türkiye’nin İstanbul kentine gittiklerini belirledi. İnterpol daha sonra çocukların cep telefonunun Adana şehrinden sinyal verdiğini aileye bildirdi.

Bunun üzerine baba Halijit Ljodza, uçakla İstanbul’a oradan da Adana’ya gelerek polise başvurdu. Çocuklarının fotoğraflarını Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getiren Ljodza, onların bir an önce bulunmasına istedi. Polis ise çocukların bulunması için çalışma başlattı.

ÇOCUKLARININ FOTOĞRAFINA BAKIP AĞLIYOR

Çocuk Şube Müdürlüğü’ne başvuru yaptıktan sonra buradan ayrılan baba çocuklarının fotoğraflarını basın mensuplarına göstererek gözyaşlarını tutamadı. Baba Halijit Ljodza, çocuklarının uçakla İstanbul’a oradan da Adana’ya geldiğini tespit ettiklerini belirterek, "Çocuklarımın IŞİD’e katılmasından şüpheleniyorum. Bu örgüt hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Çocuklarımın hayatından endişe ediyorum, onların bir an önce bulunmasına istiyorum" dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler