HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızını iyileştireceğim deyip dolandırdı

Tacizci bu kez şifacı olarak döndü.

Kızını iyileştireceğim deyip dolandırdı

'Din adamı' kisvesi altında dolandırıcılık yapan Ramazan Durak, Eyüp Sultan türbesinde tanıştığı F.B.'ye kendisini şifacı olarak tanıttı. F.B., 16 yaşındaki kızının sürekli baş ağrısı çektiğini söyleyince Durak, 'ben onu iyileştiririm' diyerek kadını kandırdı. Sabah'ın haberine göre, dolandırıcı, 40 gün evinde kaldığı kadının altınlarıyla bankadaki parasını aldı, 400 bin liralık evini de 'tedavi karşılığında' üzerine geçirdi.

İNTERNETTE O ESKİ HABERİ BULDU

Bir süre sonra kızının durumunda değişiklik olmaması üzerine şüphelenen kadın, internette Ramazan Durak ile ilgili eski haberlere rastlayınca dolandırıldığını anladı. Kadının şikayeti üzerine Durak yakalandı. "Cinsel istismar", "dolandırıcılık", "gasp" ve "sahtecilik" suçlarından 12 ayrı suç kaydı bulunan zanlı adliyeye sevk edilirken, üzerinden çıkan 115 bin liraya da el konuldu. Dolandırıcı Durak, ilk kez 1998'de, Malatya'daki cinsel istismar skandalıyla gündeme gelmişti. Derslerinde başarısız öğrencileri 'muska yazarak dersten geçireceğim' diye kandıran Durak, evine götürdüğü çocukları taciz etmişti.

2 yıl cezaevinde kalan zanlının, geçen yıl da kendisinde üstün güçler olduğuna inandırdığı Çorumlu H.K. isimli kadını evlenme vaadiyle Malatya'ya davet ettiği sonra da 650 lirasını gasp ettiği belirlendi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler