HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kobani eylemine trafik cezası

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Kobani'ye yapılan saldırılara dikkat çekmek amacıyla Datça-Marmaris Karayolu'nda oturma eylemi yapan eylemcilere trafik cezası kesildi.

Kobani eylemine trafik cezası

Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, Reşadiye Mahallesi Dörtyol Kavşağı'nda geçen 6 Ekim Pazartesi gecesi gerçekleştirilen eylem sırasında, trafiği engelledikleri gerekçesiyle adreslerine 80 liralık para cezası tebliği gönderilen 6 kişi, cezanın iptal edilmesi isteğiyle mahkemeye itiraz dilekçesi verdi.

Datça Sulh Ceza Mahkemesi'ne verilen itiraz dilekçelerinde, eylemin trafiği engellemeye yönelik olmadığı vurgulandı. Toplu olarak yapılan eylemin tümüyle trafiği engellemek değil, belirli bir süre için hem sürücü hem de yayaların dikkatini çekerek kamuoyu oluşturmak amacına yönelik olduğuna dikkat çekilen dilekçede, "Burada anayasal hakkımız olan gösteri yapma hakkını kullanarak, kamuoyunun belli bir süre için dikkati çekilmek istenmiştir. Bu sağlandıktan sonra da gösteri sonlandırılmıştır" denilerek cezanın iptali istendi.

Trafik cezası uygulamanın kabul edilemez olduğunu ifade eden 57 yaşındaki emekli öğretmen Mustafa Gökçe, "Kobani'de soykırıma karşı çıktığımız için sivil itaatsizlik şeklinde yaptığımız eyleme karşı; devletin, bize hiç de uygun olmayan trafik cezası kesmesi gülünç ve Türkiye'nin hiçbir yerinde olmaması gereken bir uygulamadır" dedi.

Uygulamanın benzer bir örneğinin bulunmadığını belirten 58 yaşındaki Adalet Aydın ise "Milas'ta da yapılan benzer eyleme katılanlar, sadece emniyete çağrılarak ifadeleri alındıktan sonra başka hiçbir ceza uygulanmamıştır. Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü ise benzer bir eylemde, ceza uygulaması yoluna gitmiştir. Bulabileceği ceza olmadığı için de, trafik cezası kesmiştir. Bu uygulamanın iptal edilmesini istiyoruz" diye konuştu. Hükümetin hiç sorgulamayan ve olumsuzluklar karşısında itiraz etmeyen bir halk arzuladığını ifade eden Aydın şunları söyledi:

"Gözümüzün önünde tecavüz edilsin, insanların boynu kesilsin hiç ses çıkartmayalım. Bu utanç verici bir durumdur. Bu cezayı kesen memurun, buna emir veren yöneticinin hiç mi vicdanı sızlamadı, bunu merak ediyorum."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler