HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocaeli dokuz gündür Halil’i arıyor

Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki okulundan çıktıktan sonra bindiği vapurdan inmeyen 17 yaşındaki Halil Buğra Kurnaz'ı arama çalışmalarında 9. güne girildi.

Denizde sol ayakkabısı bulunan Halil'in babası hacı Ahmet Kurnaz, "En azından bir mezarı olsun gidelim başında ağlayalım” dedi.

Başiskele'de okuduğu özel okuldan çıktıktan sonra Gölcük'e giden ve görüntüsü son olarak Karamürsel Alp isimli yolcu vapurunda güvenlik kameralarına yansıyan bir daha da kendisinden haber alınamayan Halil Buğra Kurnaz için arama çalışmaları deniz ve havadan devam ediyor. 9. güne girilen aramalarda, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şubesi Müdürlüğü'nden gelen özel 4 dalgıç ekibi ve Kocaeli İtfaiyesi dalgıç ekipleri gün boyunca aramalara devam ediyor. Gölcük'ün Kavaklı sahilinde ve Halil'in bindiği vapurun son durağı olan İzmit iskelesi civarında aramalar ekipler tarafından 3 vardıyalı sürdürülüyor. 7. günde İzmit Marina sahil şeridinde bulunan bir ayakkabının Halil Buğra'ya ait olduğu belirlenince aramalar bu noktaya yoğunlaştırıldı. Çalışmalardan bir sonuç alınamadığını dile getiren baba Ahmet Kurnaz, şunları söyledi: "Oğlum için bir ömür biçilmiş, o gün ecel gelmiş. Ama şimdi oğlumun kendisinin bir mezarı olsun istiyoruz. Gidelim başında ağlayalım.”

Arama çalışmalarından halen sonuç alınamadığını dile getiren acılı baba Hacı Ahmet Kurnaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağolsunlar, çalışmalar gerçekten harikulade. Yani buna söyleyecek hiçbir şey yok. Yapılıyor ama bir şansızlık var üzerimizde. 9. gün oldu hâla oğlum bulunamadı. Bunun kaygısını çok büyük şekilde yaşıyorum. Sanki bulunamayacak diye de endişelerim oluyor. Ama Allah'tan demek ki bir kader çizgisi var. İnşallah oğlumu bekliyoruz.”

"BİR GÜVENLİK OLSA BELKİ OĞLUM YAŞARDI”

Aramalarda bulunan ayakkabının oğluna ait olduğunu doğrulayan baba Kurnaz, sözlerine şöyle devam etti: "Biz kamera kayıtlarını incelediğimizde, oğlumun Marina yakınlarına 10 dakika kala kaybolduğunu zaten biliyorduk. Ayakkabı orada, marina yakınlarında sahile vurmuş. Ondan sonra tabi arama çalışmaları denizde yapılıyor, karada ümit yok yani. Tabi çok büyük bir güvenlik zafiyeti var. Herkesi kontrol edemeyebilirler ama sonuçta oğlum 40 dakika boyunca güvertede geziyor, hareketleri endişeli. Ama hiçbir görevli çıkıp da burada ne oluyor demiyor. Görevli yok sanki gemide. Yani 10 dakika kala belki orada bir güvenlik görevlisi görünse oğlumun başına bu işler gelmeyecek.”

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım talep eden baba Kurnaz, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanıma sesleniyorum. Oğlum bulunsun. Öldü, ölüm haktır hepimiz öleceğiz. Oğlum için bir ömür biçilmiş, o gün ecel gelmiş. Bitti gitti yani. Ama şimdi oğlumun bir mezarı olsun istiyoruz. Gidelim başında ağlayalım. En azından umudumuzu kestik. En azından çektiğimiz çile biter.”

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK”

Oğlunun hiçbir problemi olmadığını dile getiren Kurnaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Körfez Körfez olalı böyle bir aramaya şahit olmadı. Çünkü acı çok büyük. Çocuğum çok başarılıydı. Hiçbir sorunu yoktu. Dört dörtlüktü ahlak olarak. Ailesiyle hiçbir sorunu yoktu. Yani tamamen kaderin cilvesi. Yani nasıl böyle bir şey olabiliyor hiç kimse bir anlam veremiyor. Şimdi kendi kendimizi suçluyoruz, acaba biz ne yaptık. Çocuğumun hiçbir eksiği yoktu, maddi olarak manevi olarak. Arkadaşları tarafından sevilen komşuları tarafından sevilen biriydi." (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler