HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kocamı öldür, 25 bin Euro vereyim!'

Konya'nın Akşehir ilçesinde tuttuğu kiralık katillere kocası ve kocasının ortağını öldürttüğü ileri sürülen Zeynep K. ve adamları ikinci kez çıktıkları hakim karşısında birbirlerini suçladı.

'Kocamı öldür, 25 bin Euro vereyim!'

Konya'nın Akşehir ilçesinde öldürülen Ramazan Kaplan(49) ve Avusturyalı ortağı Herald Weib (52) cinayetleriyle ilgili ikinci duruşma yapıldı. Duruşmaya sanıklar, Zeynep K., Bati K. ve Erkan Y. katıldı.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Ramazan Kaplan’ın karısı Zeynep K.silahın diğer şüphelilerden Bati'ye ait olduğunu, ve kendisinin silahı vermediğini ileri sürdü. Zeynep K'nin para karşılığı tutarak kocası ve kocasının ortağını öldürttüğü iddia edilen şüphelilerden Bati K, ifadesini değiştirerek cinayeti kendisinin işlemediğini ileri sürdü. Bati K. ifadesinde, "Erkan bana cinayeti teklif etti, ben de işimiz var böyle bir şeye ne gerek var dedim. Daha sonra beni Zeynep aradı, ben yapmadım. Yakalandıktan sonra Zeynep'le yan yana oturttular ve Zeynep de beni çocuklarımla tehdit etti. Cezaevinde de Erkan sürekli suçu üstlen ben sana bakarım dedi. Bende suçu üstlenmiştim. Benim borcum, harcım yok para karşılığında böyle bir şeyi yaptığım düşünülemez tahliyemi istiyorum. 2 metresim var ancak ben aileme de bakıyordum" dedi.
**"KOCAMI ÖLDÜR, 25 BİN EURO VEREYİM"**
Tutuklu sanıklardan Erkan Y'den savunmasında suçlamaları red ederken, Zeynep'in kocasını öldürmek için aldığı para teklifini anlattı. Zanlı Erkan Y ifadesinde, "Zeynep'in evinde 3 yıl önce çalışmıştım. Daha sonra Zeynep ile bir defa yüz yüze görüşüp birlikte olduk. Zeynep ile telefonla görüşüyorduk. Zeynep bir gün bana telefonda " kocamı öldür, 25 bin Euro vereyim" diye konuştu. Ben tabii ki kabul etmedim, adam bulurum da dediğimi hatırlamıyorum. Ben Zeynep'e Bati'nin numarasını duvar işi için verdim, kocasını öldürmesi için teklifte bulunmadım" şeklinde konuştu. İfadelerin alınmasının ardından duruşma eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Olay, geçtiğimiz Ekim ayında Akşehir’e bağlı Atakent beldesi yakınlarındaki Güllü Orman'da boş bir arazide 2 erkek cesedi bulunmuştu. Avusturya uyruklu Herald Weib ve Ramazan Kaplan'a ait olan cesetlerin vurularak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu cinayeti Zeynep K'nin (47), para karşılığı tuttuğu iddia edilen Erkan Y. (34) ve Bati K'nin (37) işlediği ortaya çıkmıştı. (İHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler