HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocasinan'da kar ve buza 45 ton tuz

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, dün sabah erken saatlerde başlayıp aralıklarla yoğun biçimde devam eden kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğunu söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, dün sabah erken saatlerde başlayıp aralıklarla yoğun biçimde devam eden kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğunu, kar kürüme ve tuzlama çalışmalarında ilk gün 45 ton tuz kullandıklarını söyledi.

Şehir merkezinin yüksek yerlere göre daha az kar yağışı aldığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "Yüksek rakımlı mahallelerdeki yollarımızda, Erkilet'in üst ve arka kısımlarında kar yağışı daha etkili oldu. Ardından sıfırın altında 15 dereceye yaklaşan soğuk hava ve yer yer oluşan tipiyle de yollar bir anda ya karla doluyor, ya da buz tutuyor." diye konuştu.

Başkan Bekir Yıldız, Kocasinan Belediyesi ekiplerinin şehir merkezinde trafik akışının olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri aldığının altını çizerek, "Yağış aralıklarla devam etmesine rağmen ulaşım engelli yol ve mevkiimiz yok, yollarımız açık. Kar kürüme ve tuzlama çalışmalarıyla yolları ulaşıma açık ve güvenli hale getirdik. Meteorolojik ihbarları takip ederek gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Daha ilk günden 700 ton tuz stoğumuzun 45 tonunu kullandık. Buzlanma ihtimaline karşı araç kullananların tedbirli olmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler