HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kocasının vasiyeti üzerine "mağarada" ölümü bekliyor

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Dalama Mahallesi’ndeki bir arazide yaşayan 88 yaşındaki Emir Ayşe Gülana, 30 yıl önce ölen kocasının vasiyeti nedeniyle mağara gibi bir yerde ölümünü bekliyor.

Kocasının vasiyeti üzerine "mağarada" ölümü bekliyor

Gerek Aydın Valiliği’nin gerekse yerel yönetimlerin daha iyi şartlarda yaşamasına yönelik tüm tekliflerini "Kocam bana buradan bir yere gitme, dedi" diyerek geri çeviren yaşlı kadının zor şartlar altındaki yaşam savaşı görenlerin şaşırtıyor.

1942 yılında halk arasında köy doktoru olarak bilinen ve sağlık bilgisi oldukça yüksek olan Mehmet Gülana ile evlenen Emir Ayşe Gülana eşi ile birlikte şu anda yaşadığı bölgeyi yurt edinip yaklaşık 50 dönüm alanı ıslah edip incir ve zeytin bahçesi yaptı. Burada yaptıkları tek odalı taş bir evde eşi ile mutlu bir yaşam süren Emir Ayşe Gülana’nın 11 çocuğu oldu. Hem çocuklarını hem de bahçedeki incir ve zeytin ağaçlarını gözü gibi bakıp sırtında su taşıyarak büyüten Emir Ayşe-Mehmet Gülana çifti yaklaşık 30 yıl önce kendilerinin bildikleri bahçenin Hazine’ye ait olduğunu öğrendi.

“HERKESİN DERDİNE DERMAN OLAN KÖY DOKTORU KENDİ DERDİNİ ÇÖZEMEDEN ÖLDÜ”

O zaman çevredeki herkesin derdine derman olan köy doktoru Mehmet Gülana eşi ile birlikte gözü gibi bakıp büyüttüğü arazinin kendisine ait olmadığını öğrenince çaresiz kaldı. Bu arada rahatsızlanan Mehmet Gülana, 11 çocuğunun annesi eşi Emir Ayşe Gülana’ya vasiyet ederek “Ölünceye kadar buradan çıkma, bizim buradan ancak ölümüzü çıkarabilirler” dedi. Kocasının vasiyetini yerine getiren çaresiz kadın 30 yıldır elektriksiz, susuz ve mağarayı andıran bu evde yaşam savaşı veriyor.

“TARLASINI BAŞKASI ALINCA HAYATA KÜSTÜ”

Çocuğu gibi bakıp büyüttüğü ve yıllarca içinde yaşadığı arazinin elinden alınmaması için çalmadık kapı bırakmayan Emir Ayşe Gülana, çaresizlik içinde yaşarken kendisinin bildiği toprağının Dalama’dan V.A. isimli bir kişi tarafından hazineden satın alındığını öğrenince adeta yıkıldı. Ömrünün büyük bir kısmını mutluluk içinde geçirdiği bu alanda hayata küsen Emir Ayşe Nine ölümünü beklemeye başladı. Devletin daha iyi yaşam şartları sunmasına rağmen tüm teklifleri reddedip arazisinden çıkmayarak mağarayı andıran evde yaşam savaşı veren 90 yaşındaki Emir Ayşe Gülana’nın tek isteği ise karnını doyurabilecek bir kap sıcak yemek. Ayakta duracak hali bile olmayan yaşlı kadının yaşadığı dram görenlerin yüreklerini dağlarken kocasının sözüne olan bağlılığı da duyanları şaşırtıyor. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler