HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Komşusunu öldüren iş adamı eşi çocukları ve 3 köpeği ile kaçtı

Beykoz'da köpek tartışması yüzünden komşusunu öldürdüğü iddasıyla aranan işadamı Kemal U.’nun olaydan sonra eşi ve çocuklarının yanı sıra 3 köpeğini de alara kaçtığı öğrenildi

Beykoz’da köpekleri tasmasız gezdirmek yüzünden çıkan tartışma sonucu otomobil yedek parça fabrikası bulunan işadamı Reşit Vural'ı (56) alnından vurularak öldürdüğü iddiasıyla aranan tekstilci işadamı Kemal U. polis tarafından her yerde aranıyor. İşadamının yurt dışına çıkma ihtimaline karşılık tüm sınır kapıları ve havalimanlarının uyarıldığı belirtildi.

YENİ YILIN İLK CİNAYETİ

İstanbul’da 1 Ocak 2016 tarihinde Beykoz, Baklacı mahallesinde akşam saat 18.30 sıralarında meydana gelen olayda karşılıklı villalarda oturan görgü Reşit Vural ile Kemal U. tasmasız gezdirilen köpekler yüzünden tartıştı.

Görgü şahitlerinin ifadelerine göre, bahçesinde 3 kurt köpeği besleyen Kemal U.’nun çocukları köpekleri tasmasız olarak sokakta gezdirmek istedi. Bu sırada sokakta bulunan Reşit Vural’ın çocukları da köpeklerden korkarak otomobilin içine saklanmak zorunda kaldı. Bu durumu görerek müdahale eden Reşit Vural, köpeklerin bahçeye geri dönmesini sağladı. Ancak Kemal U.’nun çocuklarının durumu babalarına anlatmaları üzerine iki komşu arasında kavga çıktı. Her iki tarafta silahlarını çekerek birbirlerine ateş etmeye başladı. Yaklaşık 1,5 dakika süren silahlı çatışmanın ardından Reşit Vural alnından vuruldu.

Hastaneye kaldırılan Reşit Vural kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Öte yandan şüpheli Kemal U. çıkan karışıklıktan faydalanarak kaçtı.

SINIR KAPILARI VE HAVALİMANLARI UYARILDI

Polis tekstil işiyle uğraşan Kemal U.’yu yakalamak için operasyonları sürdürüyor. İşadamının gidebileceği onlarca adres kontrol edilirken, sınır kapıları ve havalimanları şüphelinin yurt dışına kaçma ihtimaline karşılık uyarıldı. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda işadamının izine rastlanılamadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KÖPEKLERİYLE KAÇTI

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda olaydan sonra şüphelinin kullandığı silahı beline koyarak oturduğu villaya geri döndüğü belirlendi. Kısa bir süre içerde kalan Kemal U.’nun daha sonra eşini, çocuklarını ve olaya neden olan 3 köpeğinide otomobiline alarak villasından ayrıldığı tespit edildi.

Polis şüphelinin gidebileceği yerlere baskınlar yapmayı sürdürürken şu ana kadar şüpheli ve ailesi bulunamadı.

'UYMAYIN ' DEMİŞLER AMA...

Aynı sokakta evi olan olayın görgü tanığı Selami Dural tartışmanın köpek yüzünden başladığını belirterek , "Eskiye dair aralarında husumet olduklarını duymadım. Ancak tartışma köpek yüzünden başlamış. Kardeşim araya girip Reşit abiye 'uymayın' demiş. Kardeşim eve girmiş. Ancak o sırada dışardan silah seslerini duyuldu. O esnada ben de dışarıya çıktım. Kardeşim de aşağıdaydı. Sahlar atılılıyordu. Reşit abi yerde yatıyordu. Damatının kucağındaydı. O sırada aşağıdan yine ateş etmeye devam ediyordu. Ben 'yapmayın karşı komşunuzum, vurmuşsunuz uzaklaşın' dedim ancak 'çekil lan seni de vururum' diyerek 2 el benim olduğum yöne doğru da ateş etti. Sonra Adam arkasını dönüp aşağıya doğru kaçmaya başladı. Reşit abiyi arabaya bindirip hastaneye götürdük ancak malesef kurtaramadık" dedi.

'REŞİT ABİ ÇOK MEDENİ BİR İNSANDIR'

Cenazenin defnedilmesinin ardından bugün aileye taziyeye gelen aile dostları Emine Selma Merter ise yaşanan olayla ilgili olarak, "Benim duyduğuma göre köpekler çocuklara saldırıyor. Reşit abi tasmalarını takmasını istiyor. Reşit Abi çok iyi medeni bir insandır.

Bir köpek yüzünden böyle birşey olur mu? Bu caniyi bulsunlar. Daha önceden de bu köpek tartışması oluyormuş Reşit Bey'in torunları Romanya'dan yeni geldi. Demek ki köpekler çok havlayınca çocuklarda bahçede karla oynarken korkmuşlar. Reşit Bey onlardan takma takmalarını istemiş. Silahı hazırmıymış? Nasıl çıkarıp vuruyorsun?" ifadelerini kullandı.

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA DEFNEDİLDİ

Cenazesi bugün adli tıptan alınan Reşit Vural Üsküdar Selimiye Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ŞÜPHELİNİN EVİNDE KİMSE YOK

Olayın ardından kaçan şüpheli Kemal U'nun yakalanması için polis çalışma başlatırken şüpheliye ait 3 katlı villada kimsenin olmadığı görülürken, cinayete sebep olan köpeklerin olmaması dikkat çekti.

Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalarda olaydan sonra şüphelinin kullandığı silahı beline koyarak oturduğu villaya geri döndüğü tespit edildi. Kısa bir süre içerde kalan Kemal U.'nun daha sonra eşini, çocuklarını ve olaya neden olan 3 köpeğinide otomobiline alarak villasından ayrıldığı tespit edildi. Polis şüphelinin gidebileceği yerlere baskınlar yapmayı sürdürürken şu ana kadar şüpheli ve ailesi bulunamadı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler