HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya’da fuhuş operasyonu: 32 gözaltı

Konya’da Azerbaycan ve Gürcistan’dan iş vaadiyle kandırdıkları kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 10’u kadın 32 şüpheli gözaltına alındı.

KONYA (İHA) - Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kentte yabancı uyruklu kadınların fuhuş yaptıklarının belirlenmesi üzerine çalışma başlattı. 6 ay süren çalışmanın ardından polis, Veli S. (40) liderliğindeki suç örgütünü tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardından çalışmalarını tamamlayan polis, şafak vakti suç örgütüne yönelik bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında örgüt lideri Veli S. ile birlikte 10’u kadın 32 şüpheli gözaltına alındı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Suç örgütünün özellikle Azerbaycan ve Gürcistan’dan ayarladıkları kadınları iş vaadiyle kandırdıktan sonra Konya’ya getirdikleri ve daha sonra baskı ve şiddetle fuhuş yaptırdıkları iddia edildi. Suç örgütünün şu ana kadar yerli ve yabancı 50’den fazla kadını fuhşa zorladığı da iddialar arasında.

Operasyon kapsamında başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler