HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya'dan Suriye'ye götürülen iki kardeş mayına basarak ölmüş

Kilis'te yabancı uyruklu 8 IŞİD militanının yakalandığı açıklandı.IŞİD operasyonunda gözaltına alınan bir şüphelinin Suriye'ye götürdüğü aileden 2 kız kardeşin mayına basarak öldüğü öğrenildi.

Konya'dan Suriye'ye götürülen iki kardeş mayına basarak ölmüş

Kilis'te yabancı uyruklu 8 IŞİD militanı yanlarında bir çocukla yakalandı.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, isimleri açıklanmayan yabancı uyrukluların dün yakalandığı belirtilerek şöyle denildi:

"18.01.2016 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince ilimiz merkezde yapılan çalışmada, çatışmalı bölgelerden yasadışı geçtikleri tespit edilen 1 çocuk ve DAEŞ ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 8 yetişkin olmak üzere toplam 9 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslar hakkında adli ve idari tahkikata başlanılmıştır."

IŞİD’E GİDEN İKİ KIZ KARDEŞ MAYINA BASIP ÖLMÜŞ

Öte yandan Konya'daki IŞİD operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden Fuat Ç.'nin bir aileyi Konya'dan Suriye'ye götürdüğü; bu ailenin 2 kızının mayına basarak öldüğü belirtildi. Polis, 2 kızı ölen babanın ise örgüt tarafından canlı bomba olarak kullanılması ihtimali üzerinde duruyor.

Konya’daki operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden kasaplık yapan evli 2 çocuk babası 27 yaşındaki Fuat Ç.'nin örgütün Suriye koluyla bağlantı kurduğu ve örgüte katılmak isteyenlerin çatışma bölgelerine gitmesine yardımcı olduğu iddia edildi. Fuat Ç.'nin, geçen ekim ayında yine Konya'da yapılan IŞİD operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 43 yaşındaki Mahir U. ve ailesini kendi otomobiliyle Kilis'in Elbeyli ilçesine götürdüğü ileri sürüldü.

‘BABALARI CANLI BOMBA OLABİLİR’

Mahir U.'nun, Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki mayınlı araziden ailesiyle birlikte geçtiği sırada mayına basan kızları 18 yaşındaki Ayşenur ve ablası 22 yaşındaki Rumeysa U.'nun hayatını kaybettiği belirtildi. Polis, kızlarını Suriye sınırları içerisinde defneden baba Mahir U.'nun kızlarının gözü önünde mayına basıp ölmesinin ardından psikolojisinin bozulduğu, IŞİD'ın da bundan yararlanıp Mahir U.'yu 'canlı bomba' olarak kullanabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler