HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köstebek polis şefi böcekleriyle yakalandı

Mehmet Arslan çete operasyonunda 108 bin gizli dinleme ve kayıt cihazıyla yakalandı

Köstebek polis şefi böcekleriyle yakalandı
Dün yapılan yapılan son yılların en büyük kaçakçılık operasyonunda sürpriz bir isimle karşılaşıldı. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın Eskişehir ve Edirne kurmay kadrosundan Mehmet Arslan , çete operasyonundan göz altına alındı.
**108 BİN 499 ADET GİZLİ DİNLEME VE KAYIT CİHAZI**
Bugün'ün haberine göre; İzmir merkezli İstanbul, Antalya, Samsun, Eskişehir ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonda, yurda kaçak yollarla sokulmuş 57 bin 641 kaçak cep telefonu ile 108 bin 499 adet gizli dinleme ve kayıt cihazı, gizli kamera, tablet bilgisayar ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak cep telefonu miktarının, 2009 ve 2010 yıllarında tüm Türkiye'de ele geçirilen kaçak cep telefonu sayısından daha fazla olduğu öğrenildi.
Aralarında gümrük teşkilatından atıldığı öğrenilen örgüt lideri H.M. ile 'Devrimci Karargah Örgütü' davasının tutuklu sanığı eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın Edirne ve Eskişehir'de emniyetmüdürü olduğu dönemde şube müdürü olarak görev yapan ve halen Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevliM.A. ve kardeşi S.A.'nın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
**TEKNİK TAKİBE YAKALANDI**
Operasyon kapsamında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Mehmet Arslan'nın da gözaltına alındığı öğrenildi. Mehmet Arslan'nın eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın en yakınındaki isimlerden birisi olduğu anlaşıldı. Avcı, Edirne ve Eskişehir'de görev yaptığı yıllarda Mehmet Arslan'ı şube müdürüolarak görevlendirmişti. Arslan İstanbul'da görev yaptığı dönemde de benzeri ilişkileri yüzünden cezai işlem görmüştü. M.A., kısa sürede Hanefi Avcı'nın kurmay kadrosuna girmişti. Mehmet Arslan'nın kardeşi S.A. da örgüt yöneticisi olmaktan gözaltına alındı. S.A.'nın İstanbul'da çetenin kaçak soktuğu
ürünlerin satışını yaptığı ve Türkiye'nin diğer illerine de gönderdiği ileri sürüldü. Ağabeyi 3. sınıf emniyet müdürü Mehmet Arslan ise kendi adına kayıtlı olmayan telefonla kardeşiyle görüşüp, polisin takibine yakalanmamaları için almaları gereken önlemleri anlatırken 'teknik takibe' yakalandı.
**ÇETE LİDERİ ESKİ GÜMRÜKÇÜ**
Operasyonda örgüt lideri H.M. de İstanbul'da gözaltına alındı. H.M.'nin, bir rüşvet operasyonu nedeniyle gümrük teşkilatından atıldığı öğrenildi. H.M.'nin gümrüklerin açığını bildiği ve bu açıklar sayesinde, yurda kaçak sokulan eşyaları sanki serbest bölgeye girmiş gibi göstererek, yasa dışı yollardan piyasaya sürdüğü öğrenildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler