HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kovboy Kasabası'nda vahşi batı tatili

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde kurulan kovboy kasabası temalı tesis, yerli ve yabancı turistler için ilginç bir deneyim oluşturuyor. Tesise giriş sırasında kimi tatilciye Kızılderili, kimisine ise kovboy kostümü veriliyor. İsteyenler tatil boyunca bu kostümlerle gezebiliyor. Üzerinde 'Banka', 'Sheriff' ve 'Nezaret' yazılı ahşap yapılar yine tatilciler için düzenlenen animasyon şovlara sahne oluyor.

Kovboy Kasabası'nda vahşi batı tatili

Antalyalı Mustafa Deniz'in, Manavgat'ın kırsal bölgesi Aksaz Mahallesi'nde kurduğu 'West Virginia City' adlı kovboy kasabasında turistler için banka soygunu gibi çeşitli animasyon gösterileri tatilcileri bekliyor.

'Türkiye'de bir kovboy kasabası' sloganıyla 10 yıl önce açılan tesis, vahşi batının gizemli kasabalarını andırıyor. Tesise gelenler vahşi batıdan örneklerle karşılaşıyor. Ziyaretçiler kovboy filmlerinde gördükleri şerifin ofisi ve bankayı ziyaret ediyor. Ziyaretçiler kovboy temalı salonda dinlenip içeceklerini içiyor.

Üzerinde 'Banka', 'Sheriff' ve 'Nezaret' yazılı ahşap yapılar yine tatilciler için düzenlenen animasyon şovlara sahne oluyor. Bu yapılar aynı zamanda konaklamak isteyenler için de oda olarak tahsis ediliyor. Tesisteki salonda ise sandalyelerin üzerinde at eğeri bulunuyor. İçeceklerini yudumlamak isteyenler eğerlerin üzerine oturuyor. Kızılderililerin kullandığı ok ve yayın yanı sıra kovboy tüfeği ile hatıra fotoğrafı da çektirmek mümkün.

İDAM SEHPASI DA VAR SU KUYUSU DA

Kasabadaki atlar ise meraklılarını bekliyor. İsteyen ata binerak bu keyfi yaşayabiliyor. İdam sehpası ve su kuyusunun da bulunduğu tesise gelenler, ayrıca Yörük hayatını da tanıma şansı buluyor. Tesiste, banka soygunu, hazine arama, suçluları cezalandırma gibi çeşitli animasyon gösterileri ve canlandırmalar yapılıyor.

Tesisi 10 yıl önce kurduğunu, Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinden daimi müşterileri olduğunu belirten işletmeci Mustafa Deniz, "Müşterilerimizin de içinde yer aldığı farklı animasyonlar hazırlıyoruz. Kimi zaman barbekü başında yemek yiyoruz, kimi zaman banka soygunu oyunu oynuyoruz. Burada her şey vahşi batı konseptinde" dedi. Kovboy kasabasını arkadaşlarının önerisiyle keşfettiğini söyleyen Olya Jumagylyjova ise "Kız arkadaşımla hafta sonu tatili için buraya geldik. Gelir gelmez birimize kovboy kostümü birimize de Kızılderili kostümü verdiler. Ata bindik, çok eğlendik" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler