HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köyden Türkiye birincisi çıktı

Balıkesir'in Balıklı köyünde ikamet eden Emine Gıcır, akşamları köy evinde, gündüzleri ise dershanede çalışarak 2014 KPSS öğretmenlik sınavında 95.270 puan alıp Türkiye birincisi oldu.

Köyden Türkiye birincisi çıktı

Balıkesir'in Balıklı köyünde hayvancılık yapan ailenin kızı Emine Gıcır, Türkiye birinciliğini ailesi ve öğretmenleri ile kutladı. Kızlarının Türkiye birincisi olduğunu öğrenen aile, Emine Gıcır'ın eğitim gördüğü Balıkesir Yediiklim KPSS Akademi Kursu yöneticilerinin tamamını köye davet ederek ziyafet verdi. Dershane sahibi Bekir Yılmaz ve eğitim kadrosunu evlerinde ağırlayan Gıcır ailesi, kızlarının elde ettiği başarıdan dolayı dershane yönetimine teşekkür etti.

Dede Ahmet Gıcır, "Bütün hocalarımızı tebrik ederim. Çocuğumuz Türkiye birincisi olduğu için memnun oldum. Sizleri davet ettim. Sizlerin ve bizlerin gayreti ile bu başarıyı yakaladık" dedi.

Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dershane Müdürü Bekir Yılmaz, "Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu başarıda katkısı olan öğretmenlerimizi, öğrencimizin eğitim gördüğü Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi öğretim üyelerini de tebrik ediyorum. Kızımız hem kurumumuzun hem de Balıkesir'in gururu olmuştur. Emine Gıcır'a bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Yakaladığı başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Emine Gıcır ise, "Bazı günler sabah 08.00'de kalkarak gece 12.00'ye kadar çalıştığım oldu. Ailemin çok büyük desteği oldu. Onlar bana güvendiler. Ben kendime hiç güvenmiyordum. Geçen sene de sınava girmiştim ama çalışmamıştım. Bu sene çalıştım. Okuldaki hocalarım temeli attı, dershanedeki hocalarım ise binayı diktiler. Ben ne kadar çalışsam da hocalarımın verdiği notlarla çalıştım. Onlar bana tam bilgiyi verdiler, ben de çalıştım ve oldu" dedi.

Emine Gıcır'ın dedesi Necip Öncü de torunuyla iftihar ettiğini dile getirerek, "Torunum 3 seneden beri yanımda kaldı. Onunla gurur duyuyorum. Ona ders çalıştığı zamanlarda gece 12.00'lere kadar arkadaşlık ettim. Hepimiz çok mutluyuz" dedi.

Emine Gıcır'ın Balıklı köyünde buluşan ailesi ve öğretmenleri, alınan Türkiye derecesini ziyafetle kutladı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler