HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köylüler ile asker arasında çatışma

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Derecik Beldesi’ne bağlı Yeşilova Köyü yakınlarından Irak’taki yakınlarını ziyarete gitmek isteyen bir grup, askerler tarafından durduruldu.

Köylüler ile asker arasında çatışma

Köylüler kendilerini engellemeye çalışan ve gözaltına almak isteyen askerlere taş attı. Çıkan olaylarda 6 asker ile 3 köylü yaralandı.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Derecik Beldesi’ne yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Yeşilova Köyü yakınlarında meydana geldi. Irak’taki akrabalarını ziyarete giden bir grup köylü, sınır güvenliği sağlayan askerler tarafından durduruldu. Askerler sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen köylüleri gözaltına almak istedi.

"GÖZYAŞARTICI BOMBA KULLANILDI"

Çıkan gerginlik sonucu atılan taşlarla 6 asker çeşitli yerlerinden yaralanırken, askerler de gözyaşartıcı bomba kullanarak köylüleri dağıtmaya çalıştı. Gerginlik sırasında da 3 kişi yaralandı. Yaralı askerler ile 1 köylü Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralı asker ve köylülerin sağlık durumlarını iyi olduğu belirtilirken, sabah saatlerinde bölgede helikopterin yoğun olarak uçuş yaptığı görüldü.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler