HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köylülerin beton yol isyanı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı 3 köy ve 15 mezraya ulaşımı sağlayan 37 kilometrelik yolun asfalt yerine beton yapılmasına köylüler tepki gösterip çalışmaları durdurdu.

Köylülerin beton yol isyanı

İlçeye 10 kilometre mesafede bulunan ve Beşbulak, Çobanpınar ve Onbaşılar köyleri ile bunlara bağlı 15 mezraya ulaşım sağlayan 37 kilometrelik yolun yapımına bugün başlandı. Ancak yolun asfalt yerine beton yapılacağını duyan köylüler, bölgeye gelerek çalışmalara engel oldu. Yola taş dizerek iş makinelerinin çalışmasına izin vermeyen köylüleri firma sahibi ikna edemeyince beton mikserleri de beton dökemeden geri döndü.

BETON YOL KAZAYA DAVETİYE

Köylüler adına açıklama yapan Onbaşılar Köyü muhtarı Pervizhan Beşer, 2011 yılında yollarının yapılması kararı alındığını söyledi. Beşer şöyle dedi:

"Güzel bir yolumuz olsun diye bütün köylüler yol çalışmalarına katkıda bulundu. Şimdi askeri yetkililer yolun güvenlik gerekçesiyle betondan yapılmasını istiyor. Türkiye'nin neresinde beton köy yolu var. Yolun asfalttan yapılması için Milli Savunma Bakanlığı, Valilik ve buradaki askeri yetkililere dilekçe verdik. Bu yol beton olursa çok kaza olur. Bunun hesabını kim verecek. Kış şartlarında da bu yol ancak 1 yıl dayanır."

Yaklaşık 3 saat boyunca yolu trafiğe kapatan köylüler daha sonra iş makinelerinin köylerinden ayrılmasını istedi. Yol kenarındaki demirleri söken köylüler, makinelerin de çalışmasına izin vermeyince iş makineleri ayrılarak Yüksekova'ya döndü.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler