HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küçük İsmail’in inanılmaz kurtuluşu

Adana'da serinlemek için girdiği sulama kanalında kaybolan çocuk, yaklaşık 35 dakika sonra bulunarak kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Sarıçam ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Çağdaş (8), ağabeyi Mehmet Çağdaş ile birlikte serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanalına gitti.

İsmail Çağdaş, yüzme bilmediği için sulama kanalı kenarındaki demir korkuluklara ip bağlayıp bu ipe tutunarak suya girdi. Bir süre Çağdaş, ağabeyi ile birlikte bu yöntemle serinledi. Küçük çocuk, serinlemeye devam ederken birden ipten eli kayarak kanalda sürüklenmeye başladı. Kardeşinin düştüğünü gören ağabeyi "İmdat kardeşim boğuluyor" diye bağırınca vatandaşlar kanala koştu. Ancak İsmail Çağdaş gözden kayboldu.

Bazı vatandaşlar kanala atlayarak çocuğu aramaya başlarken, bazı vatandaşlar da polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sualtı polisi gölde kaybolan bir kişiyi aradığı için sivil savunma ekiplerine haber verildi. Bu arada vatandaşlar da çocuğu kanalda aramaya devam etti. Çağdaş'ın annesi Makbule ve babası Haydar Çağdaş ise çocukları aranırken sinir krizleri geçirdi. Aramalar yoğun şekilde devem ederken çocuk, kaybolduktan yaklaşık 35 dakika sonra vatandaşlar tarafından düştüğü yerden yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulundu.

Küçük İsmail, hemen kanaldan çıkartılarak sağlık ekiplerine verildi. Ekipler, çocuğu ambulansa alarak kalp masajı yapmaya başladı. Kalbi durmuş olan çocuk, masaj ile hayata döndürülerek hemen hastaneye götürüldü. Bu arada anne ve baba da çocuklarının öldüğünü sanarak gözyaşlarına boğuldu. Ancak hastaneye yetiştirilen çocuk yoğun bakıma alındı. Küçük İsmail şimdi hayatta kalma mücadelesi veriyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler