HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kumbarada para biriktirip tabanca almış

Konya’da balıkçılarda 2 kişiyi vuran 16 yaşındaki çocuk, ağabeyi ve babası ile bu kişileri öldürmek için kalaşnikofla polis merkezinin önünde ateş açan 3 şüpheli hakim karşısına çıktı.

KONYA (İHA) - 16 yaşındaki şüpheli, tabancayı kumbarada biriktirdiği parayla aldığını söyledi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen balıkçılar davası yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Duruşmaya azmettirici olduğu iddia edilen baba Metin K. (27), ağabeyi Bekir K. (24) ve olayın faili 16 yaşındaki M.K. ile olaydan sonra silahla karşılık verdiği iddia edilen kalaşnikofla polis merkezine saldırıdan tutuklu bulunan Yavuzhan Y, Semih Y. ve Önder Y. katıldı. Mahkeme heyeti ilk önce iki kişiyi vuran 16 yaşındaki M.K’yi dinledi. M.K. ifadesinde, “Dükkandan aldığım balıkları başka bir dükkana götürdüm geliyordum. Recep Yavuz ve Siracettin Yeşilbağ ile karışlaştım bana laf attılar. Siracettin bana, 'Baban çok para seviyor' diye seslendi, Recep ise 'babasız kalacaksın' diyerek küfürler etti. Korktuğum için tabanca almıştım, tabancayı çıkarttım ve ayaklarına doğru 3-4 el ateş ettim. Sonra iş yerimize doğru kaçtım ağabeyim ve babam rastgeldi. Sonrasında şoktaydım” dedi.

Mahkeme heyeti, tabancayı kimden ve kaç paraya aldın diye sorması üzerine M.K, "700 liraya tanımadığım birinden aldım” dedi. “Sokakta tabanca mı satıyorlardı kolayca aldın” diyen mahkeme başkanı sanığa tekrar baban sana 400 lira aylık veriyormuş, 700 lirayı hemen nereden buldun da tabancayı aldın diye sordu. Bunun üzerine sanık M.K, “Kumbaram vardı para biriktiriyordum. Onunla aldım” diye cevap verdi.

Mahkeme heyeti olayla ilgili diğer sanıkları da detaylı bir şekilde dinledi. Baba Metin K. ile oğlu Bekir K. kendilerinin sonradan olaya müdahil olduklarını ve M.K’nin ateş açmasından sonra karşı tarafın da kendi iş yerlerine silahla saldırdığını belirterek, polisin o anda gelmesiyle ölümden kurtulduklarını iddia etti. Diğer 3 sanıktan Semih ve Önder Y. kardeşler kendilerinin silah kullanmadığını, babalarının yerde yaralı bir şekilde yattığını gören ağabeyleri Yavuz Y’nin ateş açtığını söylediler. Mahkeme heyeti değerlendirmesinin ardından çocuğunu azmettirdiği iddiasıyla tutuklu bulunan Metin K. ile Bekir K’yi tahliye ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 15 Şubat'ta sabah saat 05.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Muhacir Pazarı'nda bulunan balık halinde meydana geldi. Balıkçılardan Recep Yavuz ve Sıracettin Yeşilbağ’la husumetli olduğu Metin K'nin oğlu M.K. üzerinde taşıdığı tabanca ile ateş açarak ikisini de yaraladı. M.K. polis tarafından yakalandı. M.K’nin babası Metin K. ve ağabeyi de gözaltına alınarak Feridiye Polis Merkezi'nde ifadesi alındıktan sonra çıkarken Yeşilbağ kardeşler tarafından tabanca ile kalaşnikofla ateş açıldı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken polis araçları isabet aldı. Polis merkezine saldırı nedeniyle tutuklu bulunan 3 kardeşin davası ise önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler