HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kumkapı'da pompalıyla çatıya çıkıp para saçan şahıs olayı anlattı

Kumkapı'da bir banka şubesini soyduktan sonra polisin gelmesi üzerine binanın üst katına kaçan ve 4 saatlik ikna çabaları sonucu teslim olan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kumkapı'da pompalıyla çatıya çıkıp para saçan şahıs olayı anlattı

Çiftegelinler Caddesi'nde bir banka şubesinde soygun gerçekleştirdikten sonra elindeki tüfekle binanın üst katına çıkarak paraları sokağa saçan ve Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı rehine müzakere timi tarafından ikna edilen S.B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelinin emniyetteki ifadesinde, "Bankaya pompalı tüfekle girdim ve güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek vezneden paraları aldım. Daha önceden maruz kaldığımız dolandırıcılık yüzünden tüm varlıklarımız elimizden gitti. Hukuki süreci devam eden bir davamız var. Bu süreç istediğimiz gibi gitmediği için hızlandırmak ve sesimizi duyurmak için böyle bir eylem yaptım." dediği öğrenildi.

Şüpheli şube çıkışında basın mensuplarına, sadece yetkililere derdini anlatmak için bu eylemi gerçekleştirdiğini öne sürerek, "Başka kötü bir niyetim yoktu." ifadelerini kullandı. ŞüpheliÇağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

"6 MİLYON DOLAR VERDİLER 4 YIL ÖNCE VERMEDİM"

Bankayı soyan şüphelinin babası Cuma B., yaptığı açıklamada, şu iddialarda bulundu: "Benim 57 milyon dolarım tespitli kanıtlı 2 çete tarafından gasp edildi. 2011’den beri bir türlü kendimi ifade edemedim. Hiçbir avukat devreye girmedi ve bana çetenin, mafyanın içerisindesin dediler. Kumkapı Kadırga’daki 1 milyon dolarlık yerimi kurtardım. Ondan sonra çocuğun eylem yaptığı yeri kurtaracaktım. 6 milyon dolar verdiler 4 yıl önce vermedim. O yeri bana kuruş vermeden silah zoruyla aldılar. Çocuk bunu duyunca kendini kaybetti ve bankaya pompalı tüfekle girip oradaki güvenlikçinin silahını aldı. Oradan bir poşet aldı ve 3. kata çıktı. Sesini duyurmak için benim paraya ihtiyacım yok diye parayı savurarak yola attı."

Bankanın bulunduğu binayı kendisinin satmadığını savunan baba Cuma B. "Silahlı 18 kişi kafama silah dayadı ve bankayı (soygun gerçekleştirilen iş yeri) silah zoruyla aldılar.

"Silah zoruyla 87 arabam, 70-80 dairem, banka mülkiyetim, otellerim, apartlarımı aldılar. 1 milyon dolarlık yeri kurtardım ama avukatım tehdit altında olduğu için süreç krize girdi. Oğlum sesimizi duyurmak için böyle bir eylem yaptı" dedi.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler