HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kusursuzca Planladılar Yakalanınca Şaşırdılar

Kayseri'de eski kargo çalışanı ve iki arkadaşı, güzergahını ve içinde kıymetli eşyaların bulunduğunu bildikleri kargo aracını kusursuz bir plan yaparak soydu.

Kusursuzca Planladılar Yakalanınca Şaşırdılar

Olay sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 20 kilometrelik alandaki kamera kayıtlarını inceleyerek yakalanan soyguncular, polisi karşılarında görünce şaşırdı.

Edinilen bilgiye göre 25 Ocak tarihinde Kocasinan ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir kargo şirketinin içinde yaklaşık 40 bin TL değerinde kargo bulunan aracının çalındığı, aracın soyulduktan sonra Argıncık bölgesinde terk edildiği öğrenildi.

20 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTAKİ BÜTÜN GÜVENLİK KAMERALARI İZLENDİ

Yapılan ihbar sonrasında Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ile Oto Hırsızlığı ekiplerinin ortak yaptığı çalışmalarda aracın çalındığı ve terk edildiği bölgede 20 kilometrelik güzergah incelendi. Kargo aracının güzergahında bulunan bütün güvenlik kamera görüntüleri polis ekipleri tarafından titizlikle izlendi. Çalışmaların başlamasından 12 gün sonra olayın şüphelileri oldukları belirlenen H.K. (33) ile birlikte arkadaşları B.U. ve A.T. evlerinde yakalanarak gözaltına alınırken şahıslar yakalanınca büyük şaşkınlık yaşadı.

KARGO ARACINI SOYAN KİŞİ ESKİ KARGO ÇALIŞANI ÇIKTI

Gözaltına alınan zanlılardan H.K.'nın yapılan sorgusunda, kargo firmasının eski çalışanı olduğu ve bir süre önce işten ayrıldığı ortaya çıktı. Zanlıların alınan ifadelerinde H.K.'nın kargo şirketinin eski çalışanı olduğu ve kargo araçlarının güzergahlarını ve hangisinde değerli eşyaların bulunduğunu bildiği ve soygunu gerçekleştirmek için anlaştıkları öğrenildi.

İşsiz oldukları öğrenilen zanlılar H.K., B.U. ve A.T.'nin kiraladıkları araçla birlikte, içinde yaklaşık 40 bin TL değerinde kargo bulunan aracı uzun süre takip ettiklerini ve şoförün dalgınlığından faydalanarakkargo aracını çaldıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

EŞYALARI SATARAK ESKİ MÜDÜRÜNE BORCUNU ÖDEMİŞ

Soygunu gerçekleştiren zanlılardan kargo şirketinin eski çalışanı H.K.'nın, kargo şirketinin şube müdürüne 2 bin TL borcu olduğu ve bu borcunu soydukları kargo aracındaki malları satarak ödediği ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 3 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler