HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyumcu soyguncuları kaçarken kaza yaptı

İstanbul Bayrampaşa’da bir kuyumcuyu soyan pompalı tüfekli 2 şahıs, sert kayaya çarptı.

Soygunun ardından yaya olarak şüphelilerin peşine düşen işyeri sahibi, şüphelilerden birini silahla yaraladı.

POMPALI TÜFEKLERLE KUYUMCUYA GİRDİLER

Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde bulunan Melis Kuyumculuğa saat 11.00 sıralarında gelen yüzleri maskeli ve pompalı tüfekli iki kişi bu şekilde içeri girdi. Soyguncular, işyeri sahibi Cihat Tekiner ile çalışanı Barış Kaya'yı silahla etkisiz hale getirip, birbirlerine plastik kelepçeyle bağladı. Soyguncular yaklaşık 5 kilo altın alarak kaçmaya başladı bu sırada takip edilmelerine engel olmak için havaya ateş açtı.

BOŞTAN KALAN ELİNE ALDIĞI SİLAHLA ATEŞ ETTİ, 1 SOYGUNCUYU VURDU

Tekiner bu sırada boşta kalan eliyle silahını alıp kaçan soyguncuların arkasından ateş etti. Soygunculardan biri yaralandı. Yaralı soyguncu plakasız aracın sürücü koltuğuna, yolcu koltuğuna oturdu.

KAZA YAPAN OTOMOBİLDE SIKIŞIP KALDI, DİĞERİ ALTINLARI BIRAKIP KAÇTI

Soyguncuların otomobili Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Kutlu Caddesi'nde önce park halindeki bir başka araca ardından bir ağaca çarptı. Sürücü araç içinde sıkışıp kaldı, diğer soyguncu otomobildeki altınları da bırakarak yaya olarak kaçtı.

Kaza ihbarı üzerine de Kutlu Caddesi'ne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisler olay yerinde geldiğinde yaralı soyguncu otomobilin içinde, direksiyonun başındaydı. Çevre güvenliğini alındı olay yerinde sağlık ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Polis otomobildeki pompalı tüfekleri aldı.Görgü tanıklarının anlatımına göre diğer soyguncunun kaçtığı yönde aramalar yoğunlaştırıldı.

Aramaları polis helikopteri havadan destek verdi. Bu sırada sıkıştığı yerden itfaiye ekipleri yardımıyla çıkarılan yaralı soyguncu ambulansla hastaneye götürüldü.

KUYUMCU SOYGUNU KAMERADA

Gaziosmanpaşa'daki kuyumcu soygunu ve sonrasında yaşananlar cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde kuyumcudaki soyguncular vitrinlerdeki altınları alarak dışarı çıkıyor. Kar maskeli ve otomatik silahlı 2 soyguncu dışarı çıkar çıkmaz havaya 2 el ateş açıyor.

Araçlarına binen soyguncular kaçarken bu kez peşlerinden kuyumcu ateş açıyor. Silah seslerinin ardından araç hızla karşı sokağa giriyor. Yere gelen bir kurşun nedeniyle kalkan toz gözlerden kaçmıyor.

KAZALI ARACINI GÖRÜNCE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kaza yapan araç ve kuyumcuya olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sırasında, soyguncuların çarptığı park halindeki otomobilin kadın sürücüsü olay yerine geldi.

Hasarlı aracını gören kadın sürücü gözyaşlarına boğuldu. "Aracımın her yerine çarpmışlar" diyen kadın sürücüyü polis ekipleri teselli etti.

DİĞER SOYGUNCU ARANIYOR

Olay yerlerindeki çalışmaların ardından soyguncuların aracı çekiciye konarak otoparka kaldırıldı. Yaralı soyguncunun hastanedeki tedavisi sürerken, polis diğer soyguncuyu arama çalışmalarına devam ediyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler