HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuyumcu soygunu kamerada

Eyüp ve Gaziosmanpaşa'daki iki kuyumcu soygunun failleri oldukları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin hırsızlık anları, iş yerlerinin güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.

Fahri Koruturk Caddesi üzerinde bulunan Pak Kuyumculuk 14 Aralık 05:30 sıralarında, kimliği belirsiz kişiler tarafından soyuldu. Girdikleri kuyumcu dükkanının vitrinindeki altınları alıp kaçan 3 kişi, altınların bir kısmını sokağa saçtı. Görgü tanıklarının ihbarı üzerine hızla bölgeye intikal eden Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekipleriyle plakasız araçla kaçmaya çalışan şüpheliler arasında kovalamaca başladı. Şüphelilerin bulunduğu araç kaza yaparak durdu. Kazada hafif yaralanan B.T.(26), İ.G.(24) gözaltına alındı. Bir şüpheli ise kaçmayı başardı. Çalınan altınların bir kısmı otomobilde ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin susma hakkını kullanıp ifade vermediği öğrenildi.

Daha önceden de benzer suçlardan çok sayıda poliste kayıtları olduğu ve çeşitli mahkemeler tarafından hırsızlık suçlamasıyla arandıkları belirlenen B.T. ile İ.G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi

Kuyumcu dükkanının güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan soygunda iş yerine gelen maskeli 3 kişinin, kepenkleri keserek içeri girdiği, tezgahtaki altınları çuvala doldurup, sırtladıkları çuvallarla dışarı çıktığı görüldü.

Polis soruşturmasında şüphelilerin, 12 Aralık'ta Gaziosmanpaşa'daki bir başka kuyumcuyu soygunun da faili oldukları belirlendi. 35 bin liralık ziynet eşyasının çalındığı bu soygun anı da güvenlik kameralarına yansıdı. Bu görüntülerde, kepenkleri açarak içeri giren maskeli 3 kişi, tezgahtaki ziynet eşyalarını bir çantaya doldurdukları görülüyor. İç taraftaki bir kapıyı tekmeleyerek kırdıkları da görülen şüpheliler, içi dolu çantayla dışarı çıkıyor.

CİHAN

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler