HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuzenini öldüren sanık: Kardeşim gibi severdim

Adana'da İsa Kırtay'ı (19) bıçaklayarak öldüren Halil Kırtay (20), ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı duruşmada, "Kuzenimi kardeşim gibi severdim.

Kuzenini öldüren sanık: Kardeşim gibi severdim

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Akdeniz Mahallesi'nde oturan Halil Kırtay, kuzeni İsa Kırtay'ı iddiaya göre esrar içmemesi için birkaç kez uyardı. Geçen 10 Şubat'ta da, mahalledeki bir villa inşaatında akrabası H.K., M.D. ve İsa Kırtay'ı esrar içerken gören Halil Kırtay, tartışmaya başladı.

Halil Kırtay, uyuşturucunun etkisiyle kendinden geçen İsa Kırtay'a ayılması için tokat attı. Bunun üzerine İsa Kırtay da kuzenine tekmeyle vurdu. Üzerindeki bıçağı çıkaran Halil Kırtay, İsa Kırtay'ı sol bacağından yaraladı. Ambulans çağırıp kuzenini hastaneye götüren Halil Kırtay gözaltına alındı. İsa Kırtay, tedavi gördüğü hastanede 7 gün sonra yaşamını yitirince Halil Kırtay tutuklandı.

'KAZAYLA OLDU'

Halil Kırtay, 'Kasten öldürme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Kuzenini kardeşi gibi sevdiğini söyleyen Halil Kırtay kendini şöyle savundu:

"Esrar içmeye başladığını fark etmiştim. Olay yerinde esrar için kendinden geçmişti. Tokatlayıp ayıltmaya çalıştım. Zarar vermemesi için bıçağı elimde tutuyordum. Tekme atması üzerine bıçak kasığına değdi. Bıçağı savurmadım. Öldürme ya da yaralama kastım yoktu. Hastaneye ben götürdüm. Olay bir kazaydı."

Ölen İsa Kırtay'ın babası Salih Kırtay ise olayın kaza ile olduğuna inandığını söyleyerek şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti, Halil Kırtay'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler